Izvor: Happy BSC
05.05.2022 u 12:10
0

DAČIĆ OTKRIO DATUM KONSTITUISANJA SKUPŠTINE! Da li je sada jasnije kada će Srbija dobiti novu Vladu?

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da novi saziv parlamenta, na osnovu rezultata izbora 3. aprila, bude konstituisan tokom maja.

Dačić je to rekao u Skupštini, gde je ugostio studente beogradskog Pravnog fakulteta, kojima je rekao da je najviše zakonodavno telo trenutno u izvesnom mirovanju, jer tek treba da se konstituiše novi saziv.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dačić je podsetio da je dosadašnji saziv parlamenta, čiji je predsednik, izabran posle izbora u junu 2020. godine, i nije trajao pun, četvorogodišnji mandat, jer je bilo potrebno da Skupština bude raspuštena kako bi se parlamentarni izbori održali u isto vreme kada i redovni predsednički, kao i izbori za Skupštinu grada Beograda.

JORGOVANKA ILI DAČIĆ DA BUDE NOVI PREMIJER! Upravo je stigao predlog iz SNS o formiranju nove Vlade Srbije

Kako je rekao, odluke o raspuštanju skupštine i raspisivanju izbora donose različiti nivoi vlasti, upravo da bi bila primenjena maksimalna demokratska kontrola izbornog procesa i da bi se poštovala ustavna podela vlasti.

Dačić je raspisao izbore za predsednika Republike, a predsednik Srbije je raspisao izbore za Narodnu skupštinu, dok je u delokrugu predsednika parlamenta bilo i raspisivanje lokalnih izbora – za Skupštinu grada Beograda i još nekoliko opština i gradova u Srbiji.

Izbori su, radi racionalnosti i celishodnosti, održani u jednom danu, 3. aprila, rekao je predsednik Skupštine Srbije.

Dačić je pojasnio da je u međuvremenu, dosadašnji saziv parlamenta nastavio da radi, iako ne donosi zakone, što mu je najvažnija delatnost, jer je i Vlada Srbije, kao glavni predlagač zakona, u tehničkom mandatu.

„Da ne bi bilo institucionalnog vakuuma, ovaj saziv parlamenta ostaje u mandatu sve do trenutka kada budu verifikovani mandati novih poslanika, izabranih na izborima 3. aprila i ja očekujem da će se to dogoditi tokom maja“. rekao je Dačić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter