Izvor: BSC Happy
02.04.2023 u 11:25
0

„SITUACIJA NA KiM JE SVE GORA“: Dačić upozorava!

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić izjavio je danas da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji sve teža zbog neodgovornog ponašanja privremenih prištinskih institucija, za koje je rekao da su glavni generator svih kriza u južnoj srpskoj pokrajini.

Posle sednice Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, Dačić je pozvao međunarodnu zajednicu da zaustavi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Naglasio je da se ponavlja ista priča i da Priština nastavlja sa rušenjem svih dogovora koji su postignuti, kao onaj o tablicama, generišući nove krize i destabilizaciju situacije na KiM, a samim tim i u regionu.

IVICA DAČIĆ EKSKLUZIVNO ZA „BSC HAPPY PORTAL“: „Morali smo da odredimo šta su naše crvene linije i baš zato predsednik Vučić nije potpisao Ohridski sporazum!“

– Ovo je pravi pokazatelj njihove jasne namere da ne žele mir i da pokušavaju da izbegnu obaveze koje su, između ostalog, preuzeli i u Ohridu. A prva obaveza jeste formiranje Zajednice srpkih opština. U tom poglede, ovo je još jedan pokazatelj za međunarodnu zajednicu da mora ozbiljno da shvati naša upozorenja i da hapšenjem i progonom Srba, kršenjem zagarantovanih prava i sloboda, stvaraju nove krize da ne bi došlo do novih dogovora koji bi bili korak dalje u normalizaciji stanja – poručio je Dačić.

On je istakao da se sve to sada dešava uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine 4. aprila u Briselu.

– Jasno je da je na pomolu stara situacija, a nova kriza koju generiše Priština. Mi ćemo sve učiniti, kao i do sada, da štitimo mir, budemo konstruktivni, ali stalne provokacije Prištine stvaraju atmosferu svemu onome o čemu se razgovaralo. Ovo je, u stvari, pokušaj bežanja od formiranja ZSO –  kazao je Dačić.

Naveo je da to međunarodna zajednica mora ozbiljno da shvati i da izvrši pritisak na Prištinu.

ČESTITKA BRATU: Putin čestitao Lukašenku Dan jedinstva naroda Belorusije i Rusije!

– Oni predstavljaju Srbe kao remetilački faktor, kriminalne grupe koje pale automobile i dolazi do masovne represije nad Srbima na KiM i to ne može da dovede do smirivanja situacije. Zato hitno zaustavite Aljbina Kurtija. To je odgovornost međunarodne zajednice i to je glavna poruka sednice –  rekao je Dačić.

Kazao je da je na sedici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti razmatrana i geopolitička situacija i odnosi u svetu i kako će se odraziti na nas, a da će sledeća sednica Biroa u aprili biti posvećena borbi protiv kriminala i korupcije.

Sednici Biroa su prisustvovali članovi tog tela: direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general-major Đuro Jovanić, zamenik direktora Vojnoobaveštajne agencije pukovnik Dejan Pajić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter