Izvor: Tanjug
22.03.2023 u 16:31
0

MINISTAR DAČIĆ ZAVRŠIO POSETU BEČU: Dobra saradnja Srbije i Austrije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić završio je jednodnevnu posetu Beču, a sa austrijskim zvaničnicima se saglasio da dve zemlje ostvaruju dobru saradnju na mnogim poljima.

Poslednji u nizu sastanaka imao je sa ministrom za međunarodnu i evropsku saradnju Aleksanderom Šalenbergom s kojim je zajedno najavio da će dve zemlje sledeće godine obeležiti vek i po diplomatske saradnje.

„NEKA OVAJ SVETI MESEC DONESE DOBRA DELA“: Predsednik Vučić čestitao Ramazan

Dačić je u Beču ocenio da po onome što je Srbija uradila u primeni sporazuma i dogovora o kosovskom pitanju, ali i drugih poput ukidanja viza za neke zemlje u cilju smanjenja ilegalnih migranata, smatra da je Srbija trebalo odavno da bude članica EU.

On je na konferenciji za štampu sa austrijskim kolegom istakao da u toj zemlji živi veliki broj Srba i pozvao ih da se aktivnije uključe u politički život.Dačić se tokom posete sastao sa predsednikom Parlamenta Austrije Volfgagom Sobotkom, a na konferenciji za medije koja je kasnije održana rekao je da je austrijski predsednik parlamenta najavio skoru posetu Srbiji.

Dačić je u Beču razgovarao i sa genetalnom sekretarkom OEBS Helgom Šmit o odnosila Srbije i te organizacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter