Izvor: Tanjug/BSC Happy
19.05.2023 u 13:35
0

DANAS NASTAVAK BURNE SEDNICE: „Srcem i dušom radimo za ovaj narod“, PREMIJERKA ODRŽALA LEKCIJU OPOZICIJI

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas diskusiju o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila pre dve nedelje.

Pred poslanicima su četiri tačke dnevnog reda, a pored izveštaja o bezbednosnoj situaciji, tu su i izveštaj REM-a o nadzoru komercijalnih televizija sa posebnim osvrtom na izveštavanje u slučajevima nasilja, kao i formiranje Anketnog odbora koji treba da utvrdi činjenice i okolnosti kako je do nedavnih tragedija došlo.

Na dnevnom redu je i izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

PREMIJERKA ZA BSC HAPPY PORTAL: „Šta njegova OSTAVKA menja? 26. MAJA POZIVAM SVE, bez obzira na političku orijentaciju, jer to je SRBIJA NADE A NE SRBIJA BEZNAĐA“ VIDEO

Poslanici će raspravljati o svakoj tački pojedinačno, odnosno ne vodi se objedinjena rasprava. Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je juče da šefovi poslaničkih grupa iz opozicije, koja je tražila ovu raspravu, nisu glasali za dnevni red. U parlamentu su juče bili premijerka Ana Brnabić, kao i ministri Bratislav Gašić, Danica Grujičić, Darija Kisić, Maja Popović i Nikola Selaković.

Završni govor premijerke je bio u cilju da se ponovo pozove na jedinstvo, a njena poruka je bila da nije moguće da jedna strana žali, dok druga nema pijetet. Osudila je napade na članove SNS-a, za koje je univerzitetski profesor Jovo Bakić rekao da bi ih trebalo loviti po ulici, na jednoj od televizija koje su pod kontrolom opozicije. S druge strane Milovan Brkić, jedan od vođa protesta je pozivao mlade da uzmu puške i upadnu u Predsedništvo.

Hajka, medijska halabuka i neodgovornost opozicionih predstavnika daju nam potpuno pravo da unapred donesemo zaključak kako bi oni vodili Srbiju ako bi im se za to ponovo, ili po prvi put ukazala prilika.

Ana Brnabić je u završnoj reči pomenula i to da su upravo oni koji se navodno bore protiv nasilja, u stvari oni koji izazivaju nasilje u Srbiji i da se tome mora stati na put. Postavila je pitanje morala tih ljudi i odgovornosti, koji mnogi od njih, kao narodni poslanici pre svega, imaju pred građanima Srbije, kada osuđuju, napadaju, pozivaju na linč, a onda se okupljaju u znak navodne borbe protiv nasilja. 

„SEDEĆU OVDE, RASPRAVLJATI I ODGOVARATI NA PITANJA“: Premijerka spremno pred poslanicima Narodne skupštine

Danas od 10 časova se nastavlja zasedanje Skupštine po ovim pitanjima.

Počela je sednica

Predsednica Vlade, ministarke i ministri dočekani su velikim aplauzom u sali Narodne skupštine.

Nakon optužbi opozicije, predsednica Vlade je odgovorila snažnom porukom

Niko nikog neće juriti jer mi nećemo bežati. Neće moći tako kao što vi priželjkujete. Nije da mi podnesemo ostavke, pa da idu izbori, pa tehnička vlada. Mi da podnesemo ostavku, onda da oni dođu na vlast, bez ikakvih izbora, oni će da govore ko će da bude u Vladi. Oni će da vladaju, u međuvremenu jedini cilj im je da ugase medije koji ih ne podržavaju. Mi koji drugačije mislimo nemamo pravo da sedimo u Skupštini. Nećemo moći ni na mitinge, šta ćemo mi na mitinzima. Tako neće moći. Od izbora nikada nismo bežali, za funkcije se nismo borili. Kako građani kažu, tako će Srbija dalje i da napreduje. Srcem i dušom radimo za ovaj narod. Izgradili najviše puteva, prve brze pruge, 4 naučno-tehnološka parka, uveli internet u sve škole. Nećete moći da uzurpirate vlast, bez volje građana, bez ikakvih institucija na ulici. Isteklo nam je vreme, idemo na izbore. Nastavićemo da se borimo iz opozicije, za onakvu Srbiju kakvu sanjamo. Za Srbiju koja konačno u poslednjih 10 godina može i sme da vodi samostalnu politiku. To će na kraju da kažu građani, a mi ćemo da poštujemo volju građana. Nema nasilnog gašenja medija, nema dodeljivanja  nacionalnih frekvencija onako kako vi hoćete. Sve što vi svakim minutom pokažete je agresija – poručila je premijerka.

U nastavku su govorili narodni poslanici Boško Obradović, Branimir Jovanović i Dragan Marković Palma. Opozicioni poslanici su koristili javljanje za kršenje Poslovnika o radu Narodne skupštine kako bi replicirali, na šta im je predsednik Skupštine konstatno ukazivao. Nisu izostajala ni dobacivanja iz klupe. Poslanici Narodne stranke su jednim delom napustili sednicu. Obrazloženje je, bar kako se spekuliše, bilo da su poslanici napustili skupštinsku salu kako bi se pridružili protestima u 18 časova, dok su klupe ostale prazne tačno u podne.

Kažete da sam požurila da operem ruke od političke odgovornosti. Možda bi vi požurili da operete ruke. Meni bi bilo okej da podnesem svu odgovornost. Sistem ću braniti kada smatram da sistem nije zakazao. Pojedinci nekad zakažu. U ovoj tragediji, u ovom užasnom slučaju, sistem nije zakazao. Naravno da je zakazao u slučaju devojčice koja je zlostavljanja i zapostavljanja, zakazao je u centrima za socijalni rad. Zato smo uveli socijalne karte. Da bismo im u administraciji pomogli. Ne bežim od političke odogvornosti, upravo suprotno. Nikakav problem. Mislite da mi život zavisi od funkcije predsednice Vlade? Najponosnija sam što sam imala priliku da budem predsednica Vlade najdivnije zemlje na svetu – rekla je premijerka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter