Izvor: HAPPY BSC, novosti
03.02.2023 u 11:11
0

DRUGI DAN ZASEDANJA O KIM! Vučić: „Da ne pregovaramo 10 godina morali bismo da priznamo nezavisno Kosovo“ (VIDEO)

Nastavljena je sednica na kojoj je predstavljen Izveštaj o Kosovu i Metohiji.

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava na posebnoj sednici na kojoj je predstavljen Izveštaj o Kosovu i Metohiji, a kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić odgovorio opoziciji: „Da ne pregovaramo 10 godina morali bismo da priznamo nezavisno Kosovo“

– Ljudi moraju da razumeju zbog besmislica koje sam kasnije čuo – pitanje je i političkog momentuma, okolnosti, života oko nas i šta je ono što možete da uradite u datim okolnostima, to je ono što neretko zaboravljamo, nabijamo glavu kao noj u pesak. Mi smo živeli u vremenu i nismo pratili kako je snažila hrvatska vojska, pa nismo razumeli šta se dogodilo 1995. godine, nismo razumeli kako su se neki na Kosovu naoružavali 97,8 i 9, misleći da ćemo sve lako, uvek potcenjujući sve – mi kada sedimo u kafani ili Skupštini, ne posedići kafanu i skupštinu, mada je juče nažalost ličila, nadam se greškom ljudi, želim da verujem greškom a ne zlom namerom, iako mi je više ličilo na zlu nameru. Nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti da izvučemo pouke iz toga, da naučimo kad je vreme, koliko da čekamo i šta je to što možemo da uradimo.

– Kažete „Vidi Vučiću pregovaraš 10 godina“! Da ne pregovaramo 10 godina morali bismo da priznamo nezavisno Kosovo. Znam da je to vaša politika, samo da to i jeste smisao da to ne učinimo, jer nam okolnosti ne idu na ruku. Ne znam šta biste drugo. Nisam za zamrznuti konflikt, i ne mislim da je zamrznuti konflikt rešenje – naprotiv.
Ističe da je juče u činjeničnom smislu demantovao 24 direktne laži.

– Morao dam da slušam svakakve besmislice, laBio sam primoran da demantujem 24 činjenične laži, ne u smislu politije, drugačijih stavova i tako dalje. Toliko su izbrojali moji saradnici – 24 direktne laži o tome ko ima dvojno državljanstvo, ko nema. Nisam držao nikakvo predavanje, samo sam dao u jednoju rečenici definiciju, šta je „non-pejper“. Da nisam došao da pričam o tome, rekli biste nisam došao, kada pričam o tome – zašto pričaš o tome – šta god da sam uradio rekli biste isto.

Komentariše i napade da je ucenjen on, a ne Srbija.

– Da biste nekoga ucenili prvo morate da imete nešto čime da ga ucenite. Niti imam račune, niti bilo kakvo bogatsvo u inostranstvu, niti bilo gde u zemlji da bi bilo ko imao bilo šta da mi oduzima, da bilo šta imam da izgubi. Drugo, mene ne interesuje, znam ja političare koji su pod sankcijama i Amerike i Velike Britanije sa kojima se redovno sastajem – pa šta? Vi stvarno mislite da mene interesuje da li će neko da protiv mene uvodi sankcije. Pa ja sam bio ponosan na sankcije koje su protiv mene uvedene 99. godine – bio sam kriv pošto sam branio zemlju, a napadao agresora. Objavite molim vas to još jednom, da sam bio pod njihovim sankcima 99. godine, srećan što sam bio protiv onih koji su izvršili agresiju na moju zemlju. U kom svetu vi živite? Vi stvarno mislite da se neko zabrinuo zbog toga? Što, da mi zabrane da negde otputujem? Ništa vas ja ne razumem, ne razumem taj odnos. Zbog građana Srbije – niko mi nikada ničim nije pretio, niti ima čime, samo da znate o kakvim lažima je reč. To je ona ista mantra – oni poveruju u sopstvene laži. Svakoga dana nabace na kamaru bezbroj laži o onda uzmi koju hoćeš laž – izmisli i onda pričaj gluposti pred svima.

Kako kaže, ne stigne da odgovori na sve laži koje se izgovore o njemu. Ističe da je opozicija ponovo učestvovala u kriminalizaciji našeg naroda sa severa Kosova.

Upitao je kada je opozicija prenela neki lek na Kosovo i Metohiju.

– Ja sam lično. Ali šta vas briga za činjenice. Govorite sve ono što pojedine strane službe namenski rade razarajući Srbiju i razarajući srpsko nacionalno tkivo na severu KiM i na celom Kosovu i Metohiji, preko medija i preko političara koje na najbrutalniji način. Niste rekli ni reč o Kosovu, ni o Kurtiju, ni opravdi ili nepravdi. Ni o čemu, i ovu temu, našli ste da pričate o meni. Ja razumem da vi patite što nikada niste mogli i nećete moći da me pobedite, ali da vi u svemu vidite nešto kako biste mogli da naudite meni lično – za to morate nekom drugom da se obratite. Molim vas da razmislite šta je tema, o čemu danas razgovaramo – rekao je Vučić.

– Razmislite kakve su vaše poruke građanima.

Orlić otvorio sednicu

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić otvorio je sednicu, nakon čega je nastavljena rasprava od juče. Na dnevnom redu je Vladin Izveštaj o pregovorima sa Prištinom.

I Petković na sednici

Sednici prisustvuje predednik Aleksandar Vučić i 165 poslanika.

Sednici prisustvuje i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

Prvi dan zasedanja obeležio je incident u kome su učestvovali poslanici Dveri, Narodne stranke i DSS-a, koji su skandiranjem ometali predsednika i govorili „izdaja“, „predaja“, „ostavka“ a zatim su krenuli ka predsedniku.

„SVI ZAJEDNO MORAĆEMO DA SE BORIMO ZA NAŠU OTADŽBINU“: Sednica Skupštine Srbije NASTAVLJA se DANAS

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter