Izvor: Happy BSC
10.12.2022 u 20:48
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TELEVIZIJI: „Ključna bitka je na Bahmutu do Nove godine, ali i na čitavom frontu, ako bi on pao, to bio bio važan strateški uspeh ruske strane!“

Tokom informativne emisije Aktuelnosti“ ove večeri govorilo se o trenutnom stanju na frontu, najnovijem izveštaju generala Konašenkova, ali i trenutnoj situaciji u Bahmutu – koji je po svemu sudeći glavna tačka ofanzivne borbe. 

„U najdubljem istoriografskom značenju ovo je počelo 1054. godine kada je došlo do rascepa u hrišćanstvu“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Na ove krucijalne teme svoj sud su izneli stručnjaci, prof. doktor Branimir Nestorović, prof. doktor Bojan Dimitrijević – ekonomista i Siniša Ljepojević – novinar. Na početku emisije uključio se i Dragan Petrović -naučni savetnik – koji je otkrio šta se zapravo dešava na frontu.

–   U Bahmutu se vode ulične borbe, ruske snage su se sa jugozapada približile Bahmutu, Ukrajinci uporno dovode pojačanja, ali Rusi imaju bolju aljtiljeriju i vazduhoplovstvo, gubici će biti veliki kada je reč o Ukrajini. Zelenski insistira da se grad brani na sve načine. Ugljedar i predgrađe Donjecka su takođe ugrožene tačke za Ukrajince. Ključna bitka je na Bahmutu do Nove godine, na čitavom frontu, ako bi on pao, to bio bio važan strateški uspeh ruske strane – istakao je Petrović, a potom je svoje mišljenje izneo i Ljepojević.

–  Ukrajinci ne odlučuju o svojoj sudbini i o toku rata, zato ne mogu da napuste Bahmut. Oko nesrećnog Bahmuta je održavanje pažnje Zapadu, opala je pažnja javnosti za rat u Ukrajini. Sad je Rusija lansirala četiri vojna satelita. Mi ne znamo prave ratne ciljeve, ali sudeći po logici –  Rusima se ne žuri, ta brzina završetka rata je zapadna propaganda. To su manipulacije. Zapadni saveznici imaju slabo planiranje – objasnio je ugedni novinar, a potom se nadovezao i doktor Nestorović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

–  Informacije koje imamo su veoma male, ali po onome što znamo možemo prosuditi. Putin je sam rekao da će rat biti dug. Oni imaju mogućnosti da ga završe brže, ali očigledno ne žele žrtve i velika razaranja – rekao je, a onda je reč dobio i Dimitrijević.

–   Čini mi se da je demilitarizacija glavni cilj, ovo je nije klasičan rat. Kod Rusa je cilj uništenje infrastrukture, tehnike, žive sile. Glavna zvezda je general Konašenkov. Treba da vrednujemo podatke i brojke demilitarizacije. Danas sam pročitao da je Bahmut crna rupa Ukrajine, Rusi si tako postavili bitku da Ukrajinci troše velike resurse i rezerve. Moglo bi da se desi da Bahmut bude glavna brana koja će da popusti. Februar i mart su kritični, Surovikin sprema pohod na Kijev posle toga – rekao je tokom gostovanja na Hepi televiziji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter