Izvor: HappyBSC
28.07.2022 u 21:04
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA TV „HAPPY“: „Nato i njihovi eksponenti ne prezaju od upotrebe zabranjenog oružja, ne obazirući se na ŽENEVSKU konvenciju, ali ni na pravila ratovanja!“

Tokom emisije informativnog karaktera Aktuelnosti“ na televiziji Hepi govorilo se o 155. danu sukoba u Ukrajini, s obzirom na to u Donbasu ukrajinske snage granatiraju koristeći čak i zabranjenu municiju, poput raketa Nato kalibara.

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: „Ovaj rat je završen 24. februara kada je i počeo“, „Hronični nedostatak lidera u Zapadnoj Evropi pokazuje kako ta civilizacija gubi na sopstvenoj vrednosti“

Stručni sagovornici na ove krucijalne teme bili su Dragan Vasiljković – poznatiji kao kapetan Dragan, prof. dr Miloš Laban i pisac Aleksandar Šargić.

 Na samom početku je bilo reči o danu za nama, naročito stavljajući akcenat na sukobe koji ne jenjavaju, ali i napredovanju ruske vojske na frontu.

 – Ovaj sukob je počeo i pre 24. februara, samo se posle proširio na Ukrajinu.  Isti učesnici rata iz devedesetih su i danas tu. Svi oni koji danas finansiraju naciste u Ukrajini, da se sada ne podsećamo ko su, dokazali su to toliko puta. Prvo su animirali fudbalske navijače, ustaše, pa strane plaćenike koji su dolazili, kasnije dolazi do prisilne mobilizacije, a onda se stvori hrvatska vojska, tako je i sada. Isti ljudi, iste zemlje su sad to pokušale da urade u Ukrajini, samo su ovog puta Rusi dobro analizirali šta se desilo kod nas i rekli to sada neće moći. Odmah su direktno napali naciste, njih su razbili, ubili su želju plaćenicima da dolaze tamo, oni sada beže glavom bez obzira. Sada su u panici jer je taj njihov plaćenički plan razotkriven.  Ova priča je završena trećeg dana, ovo što se sada dešava je peglanje linije i ništa više – istakao je kapetan Dragan. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 Broj žrtava u granatiranju farbike u Gorlovkoj – Donjeckoj republici od strane ukrajinske trupe porastao na sedmoro ljudi, a ponovo su posegli i za zabranjenom municijom koje su raketirali iz helikoptera, te je ovo ovoj temi dao svoj sud prof. dr Laban. 

–  Oni hoće preko civila da nadoknade ono što ne uspevaju u borbi. Upotreba kasetnih bombi je bila plasirana i tokom Nato agresije na našu zemlju. Nato i njihovi eksponenti ne prezaju od upotrebe zabranjenog oružja, ne obazirući se ni na Ženevsku konvenciju, ni na pravila ratovanja kako bi došli do cilja koji im je sve dalji i dalji.  Ruske snage uspevaju u ovoj specijalnoj operaciji sa mnogo manje ljudi nego Ukrajina, a ipak uspevaju da postignu ovako ubedljive vojne ciljeve. Ruska vojska je nadmoćnija u upotrebi artiljerije, potroše dnevno 40.000 hiljada granata. Impresivno mi je napredovanje ruske vojske uprkos svim izmišljotinama i dirigovanjima i svetskih centara moći – rekao je, a potom se nadovezao i Šargić koji je pojasnio i gde se vode najveće borbe.

 – Što se tiče samih akcija to je reka Bahmutka koja je dugačka 80 kilometara, to je ta pretposlednja linija odbrane koja je zapravo prepreka ka Slavensku i Kramtorsku, to je onda kraj priče o Donbasu, tačnije Donjecku. Za 15 dana bi trebalo da bude sve čisto, kada se pređe ta reka – rekao je između ostalog Šargić – demonstrirajući na karti zahvaćena područja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter