Izvor: Tanjug
17.03.2023 u 11:23
1

ESKOBAR NAKON SASTANKA SA OSMANI: Očekujem pozitivan rezultat u Ohridu

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar izjavio je nakon sastanka sa prištinskom predsednicom Vjosom Osmani da očekuje pozitivan rezultat sastanka u Ohridu, te da je optimističan „u vezi sa mirnim rešenjem između Kosova i Srbije“.

Eskobar je istakao da SAD podržavaju svaku priliku koja vodi region ka evroatlantskim integracijama, te da je evropski predlog dobra prilika za mir.

ESKOBAR DANAS U PRIŠTINI: Sastanak sa Osmani i Kurtijem

-Ovaj evropski predlog olakšan kroz dijalog Evropske unije pruža izuzetnu priliku za mir i stabilnost između dve važne zemlje regiona. Kao najveći pobornik Kosova u svetu, nameravamo da ovo funkcioniše na Kosovu, ali ne samo na Kosovu, već u celom regionu, da otključamo neke od resursa koje Balkan obezbeđuje. Očekujem pozitivan rezultat u Ohridu, veoma sam optimista u pogledu mogućnosti za mirno rešenje Kosova i Srbije. Nadam se da ćemo posle subote imati dobre vesti-rekao je Eskobar.

Prištinska predsednica Vjosa Osmani rekla je da će „Kosovo nastaviti da se angažuje posvećeno u dijalogu, uz konstruktivan pristup“.

„DUŽNI SMO DA SE SEĆAMO NAŠIH STRADALNIKA, PORUŠENIH KUĆA I SVETINJA“: Poruka Petra Petkovića na godišnjicu pogroma Srba

-Smatramo da je pravičan, stabilan i sveobuhvatan sporazum, onaj koji nas tretira kao dve ravnopravne države, jedini način da se obezbedi dugoročni mir, stabilnost i prosperitet u regionu. Kosovo ide u Ohrid sa ovakvim stavom i sa nadom u pozitivan rezultat. Svaka težnja Srbije da uslovljavanjem spreči ovaj rezultat može u potpunosti da ošteti proces dijaloga- rekla je Osmani.

Eskobar se u Prištini sastao sa predsednikom takozvane kosovske skupštine Gljaukom Konjufcom, a očekuje se i sastanak sa prištinskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ESKOBAR NAKON SASTANKA SA OSMANI: Očekujem pozitivan rezultat u Ohridu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter