Izvor: HAPPY BSC
03.02.2023 u 09:51
0

GENERAL MOJSILOVIĆ U POSETI SAD: Važni susreti sa visokim zvaničnicima Nacionalne garde Ohaja (FOTO)

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u višednevnoj poseti.

Na poziv komandanta Nacionalne garde Ohaja general-majora Džona Herisa, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović boravi u višednevnoj poseti Sjedinjenim Američkim Državama, tokom koje će imati više susreta sa visokim zvaničnicima Nacionalne garde Ohaja, civilnih vlasti ove američke savezne države i Ministarstva odbrane SAD.

Zvanični deo posete je započeo juče u Komandi Nacionalne garde Ohaja u Kolumbusu, gde je održan trilateralni sastanak generala Mojsilovića, Herisa i komandanta Mađarske vojske general-potpukovnika Romulusa Rusin-Sendija, o aktivnostima koje se realizuju u okviru Programa državnog partnerstva Ohaja sa Srbijom i Mađarskom.

DAČIĆ IZ VAŠINGTONA PORUČIO: „SAD pozdravljaju konstruktivan stav predsednika Srbije u dijalogu o KiM“

Na sastanku je, sem ostalog, bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu, dosadašnjoj saradnji Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja i mogućnostima za njeno dalje unapređenje. U razgovorima je izraženo zadovoljstvo dometima i obimom saradnje u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, ne samo u domenu vojno-vojne, već i civilno-vojne i civilno-civilne saradnje i dogovoreno da se nastavi sa realizacijom zajedničkih aktivnosti, pre svega u oblasti obuke, razvoja podoficirskog kora i sajber odbrane.

Uz podsećanje da smo pretprošle godine, zajedno sa 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, obeležili i 15 godina uspešne saradnje sa Nacionalnom gardom Ohaja, general Mojsilović je istakao da je Vojska Srbije posvećena daljem razvoju te saradnje i izrazio uverenje da ćemo u narednom periodu graditi nove mostove koji spajaju ne samo pripadnike Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, nego i naše narode.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije će tokom boravka u SAD učestvovati na konferenciji za visoke vojne starešine (Joint Senior Leadership Conference) u organizaciji Nacionalne garde Ohaja, na kojoj će govoriti o najvećim izazovima za Vojsku Srbije, njenoj transformaciji, modernizaciji i menadžmentu ljudskih resursa, a u nastavku posete će se u Vašingtonu sastati sa visokim političkim i vojnim zvaničnicima SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter