Izvor: Tanjug
25.12.2022 u 12:38
0

IŠINGER ODGOVORIO ANI BRNABIĆ: „Srbija tačno zna kako da se ponaša kao odgovorna sila“ (FOTO)

Nemački diplomata i bivši izaslanik EU za dijalog o KiM, Volfgang Išinger, danas je  na pitanje premijerke Srbije Ane Brnabić da li zna zašto protestuju Srbi na severu KiM, odgovorio tvrdnjom da „nije u redu rešavanje takvih zabrinutosti putem podsticanja nasilja i javnih nemira“.

BRNABIĆ ODBRUSILA IŠINGERU: „Znate li uopšte zašto Srbi protestuju?“ (FOTO)

Išinger je na Tviteru napisao da „Srbija tačno zna kako da se ponaša kao odgovorna sila“.



Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Svakako da postoje legitimni zahtevi, na obe strane zapravo. Ono što nije u redu je rešavanje takvih zabrinutosti putem podsticanja nasilja i javnih nemira. Srbija tačno zna kako da se ponaša kao odgovorna sila! Božić znači mir, naveo je Išinger.

Premijerka Ana Brnabić reagovala je juče na objavu Išingera, u kojoj je izrazio zabrinutost zbog stalnih tenzija na KiM i pozvao na hitnu i odlučnu akciju EU. 

On je postavio i pitanje da li je Srbija svesna da bi podsticanje nasilja na tzv. Kosovu onemogućilo nastavak procesa pridruživanja EU.

Brnabić je upitala da li nemački diplomata „uopšte zna zbog čega Srbi protestuju“.

Navela je da oni traže sprovođenje Briselskog sporazuma potpisanog 2013. godine, osnovnu vladavinu prava, odnosno da Srbi ne budu hapšeni proizvoljno i držani kao taoci, čak i bez kontakta sa porodicom, i postavila pitanje da li Srbi previše traže i da li je to protivno vrednostima EU.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter