Izvor: mediji
16.10.2020 u 16:13
0

ISTINA POGODILA ALBANCE Drugarica Madlejn Olbrajt napala Lajčaka

Albance sa Kosova je vrlo uznemirala izjava izaslanika EU za dijalog Beograd i Prištine Miroslava Lajčaka. On je iz Beograda, na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, govoreći o formiranju ZSO otkrio da je Priština prihvatila da menja tzv. Ustav.

– Svi sagovornici su mi u Prištini poručili da ono što je potpisano mora biti ispunjeno, kao i da to važi i za formiranje Zajednice srpskih opština. Kada je reč o formiranju ovog tela i insistiranju Prištine da do toga dođe u skladu sa odlukom Ustavnog suda, u Briselu se razgovara o ozbiljnim procesima i nije logično da će Ustav morati da se menja. Na sastancima u Prištini niko nije rekao da je to nemoguće – poručio je Lajčak.

Džeta Krasići, koordinatorka Kosovskog demokratskog instituta, samo je jedna onih koji su napali Lajčaka.

– Ova njegova izjava je veoma uznemirujuća, a nije u skladu sa Lajčakovim mandatom. Veoma bih voleo da ga čujem kako javno traži od Srbije da promeni svoj ustav i prizna Kosovo sa istom lakoćom dok razgovara o promeni kosovskog ustava – navela je ona.



PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter