Izvor: Tanjug
12.03.2023 u 11:21
0

ISTORIJSKI ODNOS KINE I SRBIJE: Dačić u čestitki Ćin Gangu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije uputio je danas čestitku ministru inostranih poslova Narodne Republike Кine Ćin Gangu povodom izbora na dužnost državnog savetnika.

U tekstu čestitke se navodi:

“Dragi prijatelju, ekselencijo,
Povodom Vašeg izbora na još jednu važnu dužnost – funkciju državnog savetnika Narodne Republike Кine, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke, uz najbolje želje za Vaše dobro zdravlje, ličnu sreću i mnogo uspeha u obavljanju ove odgovorne dužnosti.

Veoma se radujemo daljem jačanju prijateljske Narodne Republike Кine, kako na unutrašnjem tako i na međunarodnom planu, pod vođstvom mudrog
kineskog rukovodstva, uz čvrsto uverenje da će Vaš izbor i na ovu izuzetno važnu dužnost značajno doprineti daljem svestranom razvoju, napretku i blagostanju Vaše zemlje i nama vrlo bliskog kineskog naroda.

Uz posebno zadovoljstvo zbog izvanrednih sveukupnih odnosa između Republike Srbije i Narodne Republike Кine, koji su na najvišem nivou u njihovoj istoriji, želim da Vam ponovim našu snažnu spremnost i iskrenu posvećenost za dalje obogaćivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva između naše dve zemlje, na osnovama čeličnog prijateljstva, kao i za nastavak intenzivne i obostrano korisne saradnje u okviru inicijative Pojas i put i mehanizma Кine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Dozvolite mi da i ovom prilikom ponovim najdublju zahvalnost Republike Srbije na kontinuiranoj podršci Narodne Republike Кine našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, pitanju od suštinskog
nacionalnog značaja.

Podrška i razumevanje Vaše zemlje, jednog od ključnih činilaca u savremenim međunarodnim odnosima, od izuzetne je važnosti za nas.

U tom smislu, uveravam Vas da će odlučna i dosledna podrška Republike Srbije politici „jedne Кine” i principu „jedna zemlja, dva sistema” biti nastavljena u istom duhu i u periodu pred nama.

U nadi da ću u najskorije vreme imati priliku i čast da se lično sretnem sa Vama, primite, Vaša ekselencijo, izraze mog najdubljeg poštovanja.

SUSRET NEMAČKE I SRBIJE: Dačić i Bajer o odnosima dve zemlje!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter