Izvor: Happy BSC
15.12.2022 u 16:32
0

IVICA DAČIĆ SASTAO SE SA FEDERIKOM MONDOLONIJEM: Odlični odnosi Srbije i Francuske!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa direktorom Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva za Evropu i spoljne poslove Republike Francuske Frederikom Mondolonijem. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U srdačnom razgovoru, šef srpske diplomatije je konstatovao da su bilateralni odnosi dve zemlje odlični i da se konstantno kreću uzlaznom putanjom, a da njihov značajan segment čine i političke konsultacije dva ministarstva predviđene da se održe 16. decembra ove godine. Podvukao je značaj strateškog partnerstva dve zemlje za dalje unapređenje sveukupnih bilateralnih odnosa.

SASTALI SE DAČIĆ I TOBIJAS: Ministar je iskoristio priliku i istakao stav Srbije po pitanju zahteva tzv. „Kosova“ za članstvo u Savetu Evrope!

Direktor Direkcije za kontinentalnu Evropu Ministarstva za Evropu i spoljne poslove Republike Francuske Frederik Mondoloni je, sa svoje strane, potvrdio izvrsne bilateralne odnose dve zemlje i istakao najznačajnije investicije i projekte francuskih kompanija – projekat beogradskog metroa, koncesija Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu od strane francuske kompanije Vinci Airports, projekat izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada i proizvodnju toplotne i električne energije u Vinči i dr.

Tokom susreta razmenjena su mišljenja i o budućoj dinamici političkog dijaloga dve zemlje, saradnji Srbije i Francuske u oblasti ekonomije i kulture, pitanju Kosova i Metohije, kao i o aktuelnim međunarodnim pitanjima.

Iskazana je spremnost da se nastavi saradnja i dalje jačanje dobrih odnosa dve zemlje u svim oblastima od obostranog interesa, kako bi se iskoristili svi postojeći potencijali.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter