Izvor: Tanjug
19.03.2023 u 22:08
0

MINISTAR DAČIĆ POHVALIO MUDRU POLITIKU PREDSEDNIKA VUČIĆA: Srbija u Ohridu uspela da zaštiti svoje nacionalne interese

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je na sastanku u Ohridu Srbija uspela da zaštiti svoje nacionalne interese mudrom politikom predsednika Aleksandra Vučića i dodao da Srbija mora da vodi dijalog i normalizuje odnose sa Prištinom držeći se svojih crvenih linija.

Dačić je naveo da je u subotu tokom sastanka u Ohridu urađeno sve u skladu sa državnom politikom Srbije i obezbeđivanjem njenog daljeg evropskog puta.

VILIJAM MONTGOMERI PORUČIO: „Vučić zaslužuje punu podršku da se izbori sa pritiscima!“

-Postojala je opasnost da Srbija bude ta koja bi se optuživala za krah dijaloga, podsetiću da je Aljbin Kurti instistirao na međusobnom priznanju, najavljivao da nikad neće prihvatiti Zajednicu srpskih opština, navodio milion nekih uslova da bi se ona formirala- rekao je Dačić.

Dodao je da u Ohridu nije preuzeta nijedna pravna obaveza koja je protivna interesima države.

On je rekao da Vučić nikada nije koristio izraz „prihvatanje sporazuma“ već da je uspostavljena saglasnost da se radi na implementaciji principa iz tog sporazuma uz pridržavanje crvenih linija koje podrazumevaju da nema priznanja nezavisnosti tzv. Kosova i njegovog prijema u UN.

-Predsednik nije potpisao sporazum. Imali smo prilike od 2012. godine da uradimo nešto što je na štetu Srbije da smo to želeli. Treba iskoristiti ovaj trenutak i ovu poziciju koja je za nas takva da ništa nismo uradili na našu štetu već smo dobili formiranje ZSO, po prvi put ona postaje pravna tekovina EU, iako je po našem mišljneju to trebalo da postane 2013. godine- rekao je Dačić.

PREDSEDNIK VUČIĆ SUMIRA UTISKE: „Borba za Srbiju je nastavljena na dva koloseka – od ekonomskog napretka do borbe za KiM“ (VIDEO)

Dačić je dodao da je Vučić svim posrednicima u pregovorima više puta ponovio šta su crvene linije Srbije i da je velika stvar što će Zajednica srpskih opština biti formirana.

-Zajednica srpskih opština je najveće dostignuće koje smo ostvarili posle 1999. godine, to je prva srpska institucija na KiM, a da nije država Srbija, zato je od vitalnog značaja da se formira- rekao je Dačić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter