Izvor:
15.04.2019 u 12:31
0

IZJAVA ANE BRNABIĆ NAKON ZAJEDNIČKE SEDNICE: Mađarske investicije u Srbiji su dobrodošle!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas nakon zajedničke sednice dve vlade, mađarske i srpske, da su Mađarske investicjie u Srbiju ne samo dobrodošle već jako važan element naše ekonomije.

Brnabić je rekla i da se sa Mađarskom pregovara o novim investicijama, posebno u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije.

Premijerka je govoreći o važnosti investiranja u Srbiju rekla da je prioritet vlade ekonomski rast, otvaranje novih radnih mesta i mogućnost izbora radnih mesta za građane Srbije, što samim tim, kaže, utiče i na povećanje plata i bolji životni standard građana Srbije.

– Sve investicije u Srbiju su više nego dobrodošle, posebno investicije koje dolaze iz prijateljskih zemalja kao što je Mađarska– rekla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Mađarske investicije u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije posebno su važne, kaže Brnabić, a kao primer navela je zajedničku investiciju, otvaranje fabrike pogona za preradu voća u Arilju vrednosti 7,5 miliona evra.

– Mađarska ima jaku poljoprivredu, jaku prehrambenu industriju. Mi od njih možemo mnogo da naučimo i to znanje možemo da uvozimo preko njihovih investicja– rekla je premijerka.

Još jedan dobar primer zajedničke saradnje, kaže, je digitalna farma u Krivaji otvorena u partnerstvu sa Univerzitetom u Novom Sadu i Biosens institutom iz Novog Sada.

U pitanju je kaže, prva digitalna farma u regionu koja, ističe, pokazuje na koji način mogu da se koristite savremene tehnologije kako bi se povećala efikasnost u poljoprivredi, da se bez dodatnih ulaganja poveća prinos za 30 ili čak 50 posto, rekla je predsednica Vlade Srbije.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter