Izvor: Tanjug
25.11.2022 u 17:01
0

Jasna poruka premijerke Brnabić: „Ne može biti novih sporazuma o normalizaciji, kada još nije ni prvi implementiran i tu imamo potpunu saglasnost!“

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se i na današnjem sastanku saglasila sa ambasadorima zemalja članica EU u vezi toga da je pre bilo kakvih novih dogovora između Beograda i Prištine neophodno implementirati postojeće sporazume, odnosno Briselski sporazum potpisan 2013. godine i formiranje Zajednice srpskih opština.

„Ne može biti novih sporazuma o normalizaciji, kada još nije ni prvi implementiran i tu imamo potpunu saglasnost“, istakla je Brnabić na zajedničkoj konferenciji za medije sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom nakon sastanka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ocenila je da je jako dobro i da je veliki uspeh što je u dogovor koji je postignut u vezi sa registarskim tablicama, ubačena i rečenica da prvo treba da se implementiraju svi dogovreni sporazumi, a onda da se ide dalje u dogovaranje novih sporazuma.

„To je osnivanje Zajednice srpskih opština, što su i tražili Srbi sa Kosova i Metohije. Dok nema implementacije Briselskog sporazuma, odnosno formirane ZSO, ni oni ne mogu da budu u institucijama. To je osnova i Srbi traže neke potpuno prirodne i normalne stvari, ali ono što smo se danas dogovorili ide u tom pravcu, EU potvrđuje da moraju prvo da se implementiraju svi postojeći sporazumi“, kazala je.

Žiofre o dijalogu Beograda i Prištine: „Svi prethodni pregovori moraju da se sprovedu!“

Na pitanje kako komentariše to što Aljbin Kurti spominje da će biti postignut finalni dogovor do proleća 2023. godine, Brnabić kaže da ne vidi nači da se do tog roka postigne bilo kakav sporazum jer prvo treba da se implementira prvi sporazum o normalizaciji i to je jasno naznačeno i u EU.

„Pošto nam je trebalo 10 godina da implementiramo prvi sporazum, ne znam kako će nam biti dovoljno dva ili tri meseca da dogovorimo finalni sporazum. Mislim da to nije realno, ali mi ćemo biti tu da razgovaramo, na svakom sastanku za stolom. Što se tiče Kurtija, on je pričao i neke druge stvari, pa se ispostavilo da je drugačije“, ukazala je.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter