Izvor: Tanjug
11.03.2023 u 12:51
0

JUG SRBIJE NIJE ZABORAVLJEN!: Vučić najavio još ulaganja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će Vranje i Pčinjski okrug moći da računaju ne veća ulaganja države.

Ovde moramo da ulažemo, da živite bolje i da osetite brigu države“, rekao je Vučić na skupu u Vranju „Srbija sanja i snove ostvaruje“ i dodao da će građani juga to moći i da osete. On je najavio da će u celom Pčinjskom okrugu biti građeni putevi, i da mora bolje da se poveže Trgovište sa Bosilegradom, ali i sa Bujanovcem.

Dodao je da škola „Dositej Obradović“ mora da bude obnovljena u potpunosti i da će u nju biti uložen veliki novac, kako je rekao, čak pet ili šest miliona.

„SRBIJA SANJA I SNOVE OSTVARUJE“: Vučić na skupu u Vranju (FOTO)

Najavio je da će biti izgrađen Centar izvrsnosti za prirodne nauke u Vranju u koji će biti uloženo devet miliona evra za budućnost i mladost Vranja , ističući da će to dovesti velike investitore i uticati na budućnost Vranja.

Dodao je da će biti izgrađen i veliki stadion po najvišim standardima sa 8.700 mesta, a Vranjanci će, prema rečima predsednika, dobiti i zatvoren bazen, biće obnovljen i rekreativni centar što će koštati po projektu 37, 4 miliona evra.

On je rekao i da su oni koji su na vlasti u Bujanovcu isključili Srbe iz vlasti iz Bujanovca i Srbima ništa ne ostavljaju. „Pomoći će država Srbija i tom istočnom delu onoliko koliko smo pomagali i Albancima i u zapadnom delu. Srbi da ne brinu vodiće država Srbija o njima računa i u Bujanovcu“, istakao je predsednik i dodao da će se više ulagati u regionalni i lokalni razvoj.

Dodao je da su Srbi na jugu čuvari naroda, nacionalnih interesa , ali i čuvari teritorije i da neće dozvoliti da propadnu ni Jumko ni Simpo, već da će gledati dodatno da se zapošljavaju ljudi i razvija privatni sektor.

On je rekao i da je siguran da će do kraja 2027. početka 2028 . od Preševa do Niša biti najmodernija pruga, a da će to sve promeniti za Vranje i Pčinjski okrug.

PREDSEDNIK VUČIĆ PODELIO LEPE VESTI: Dodatna ulaganja u Pčinjski, Jablanički i Toplički okrug

Vučić je istakao da nedostaje jedan veliki kapitalni investitor, koji bi zaposlio ljude i dodao da je zato potrebna bolja škola i univerzitet koji bi trebalo napraviti na jugu Srbije. „Mogu da vam obećam da ću da budem uz vas i da ću se dok sam predsednik boriti za Pčinjski okrug „, poručio je Vučić.

Zahvalio je narodu sa KiM koji su došli u Vranje istučući da oni znaju koliko su teški uslovi i dodao da znaju da on nije kriv za to. „Znaju da činimo i da ćemo da činimo sve što možemo da budemo uz narod i Pasjana i Klokota, i Kamenice i Novog Brda i Raniluga i Velikog i Malog Ropotva, svakog srpskog mesta na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić.

Rekao je da se veliki novac ulaže u izgradnju Centara za upravljanje otpadom, te da su već dat novac i izgrađeni prečišćači, ističući da će pitanje dobijanja vode i prečišćivača biti podignuto, kako je kazao, na najviši nivo i odmah da se rešava. „Imam još jedno obećanja iz 2017. gasovod i strašno se neraviram zbog toga što me lažu iz Srbijagasa da pet godina nešto projektuju. Ne može, voda je važnija, ali i gas je važan jer će nam doći ozbiljne fabrike „, rekao je Vučić.

VRANJE JE UZ VUČIĆA: Prepuna hala, mnogi ostali napolju, ali SNAŽNA PODRŠKA ne izostaje, predsednik doživeo SPEKTAKULARAN DOČEK!

Prema njegovim rečima, posao treba svim građanima Srbije, i Romima i Albancima i zato treba raditi zajednički, a ne, kako je rekao, „u kafani jedno, a kada su pare u pitanju nešto drugo“.

Napomenuo je da govori o onima koji, kako je rekao, sarađuju sa albanskom mafijom, a kritikuju Srbiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter