Izvor: Tanjug
20.03.2023 u 22:15
1

„KAKVO PRIZNANJE? NE IDEMO PREKO CRVENIH LINIJA“: Dačić poručio u Briselu!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da je dogovor u Ohridu u okviru dijaloga Beograda i Prištine veoma značajan i da je deo sveukupnog napora Srbije na normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Šef srpske diplomatije je u izjavi novinarima ponovio da nema pristanka na nešto što bi bilo izvan crvenih linija Srbije.

– Dogovor je veoma značajan, on je deo našeg sveukupnog napora, koji već 10 godina ulažemo u to da radimo na normalizaciji naših odnosa sa Prištinom. I to je samo to, ništa više –  izjavio je Dačić, koji u Briselu učestvuje na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji za pogođene u nedavnim rozornim zemljotresima u Turskoj i Siriji.

„PROVOCIRAJU NAS STEPINCEM!“: Dačić protestvovao zbog konferencije o Alojziju Stepincu!

Dačić je naglasio da je Srbija pažljiva pri formulacijama i da želi normalizaciju.

Smatra da je dogovor iz Ohrida u tom smislu dobar i da ako ga se svi budu pridržavali može doprineti normalizaciji i smirivanju tenzija.

– I u samom tekstu stoji da strane različito misle o statusnom pitanju. Kakvo onda priznanje? Sa druge strane ste jasno čuli i od predsednika Aleksandra Vučića i od premijerke Ane Brnabić i od mene da smo se mi saglasili da implementiramo ono što smo se dogovorili do naših crvenih linija. To je međusobno priznanje i nema članstva u UN –  napomenuo je ministar spoljnih poslova.

Dačić je istakao je da je Srbija uspela da zaštiti nacionalne i državne interese i da je to važan impuls za dalje evrointegracije.

Dodaje da će ZSO postati deo pravnog sistema EU, odnosno da će njeno sprovođenje biti obavezujuće za Prištinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„KAKVO PRIZNANJE? NE IDEMO PREKO CRVENIH LINIJA“: Dačić poručio u Briselu!”

  1. Ovde nesto nevalja ! KO SE OVDE IGRA MACKE I MISA ? KO KOGA OVDE PRAVI LUDIM ? STA SE OVO DESAVA SA SRBIMA ? HOCEMO LI DOZVOLITI PRIZNANJE ZA BOMBARDOVANJE ?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter