Izvor: bsc happy portal
19.03.2023 u 22:41
0

REAGOVALA KANCELARIJA ZA KOSOVO I METOHIJU: Tri srpske kuće opljačkane u poslednja 24 sata (FOTO)

Dve srpske kuće u selu Batuse večeras su se našle na meti lopova, dok je sinoć obijena kuća porodice Mitić u Lapljem selu i iz nje odnet vredan nakit i laptopovi, saopštila je Kancelarija za KiM.

PREDSEDNIK VUČIĆ SUMIRA UTISKE: „Borba za Srbiju je nastavljena na dva koloseka – od ekonomskog napretka do borbe za KiM“ (VIDEO)

-Time je nastavljen niz pljački i obijanja srpskih domova koji je učestao poslednjih nedelja, a na ovaj način se Srbima, ne samo šalje poruka da nisu dobrodošli, već im se i direktno ugrožava egzistencija.

TANJUG/ DOPISNIK KIM

Na ulazu u selo Batuse iz pravca Lepine večeras je obijena kuća Davora Delića i izvršena premetačina dok se porodica nalazila na veselju u centralnoj Srbiji. Reč je o porodici koja ima troje dece i ovaj nemili događaj uneo je nemir i strah, ne samo u kuću Delića, već i njihovih komšija i ostalih Srba koji žive u ovom selu.

Na meti lopova večeras se našla i kuća porodice Saše Lazića, a lopove je na svu sreću omeo sin Stefan koji je naišao u trenutku dok su oni pokušali da razbijaju prozor i uđu u kuću. Oni su pobegli u pravcu obližnjeg albanskog sela Dobreva.

FOTO TANJUG/STR/bs

Podsetimo, prošlog vikenda opljačkane su dve srpske kuće – porodice Mirić iz Batusa i Nedeljković iz Preoca.

Serija pljački zabrinula je i onespokojila Srbe, a činjenica da lopovi nisu pronađeni ni u jednom slučaju unosi dodatni nemir i revolt u narod. Zbog toga Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se napadi na imovinu Srba shvate najozbiljnije, da se odgovorni procesuiraju i adekvatno kazne- stoji u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter