Izvor:
11.06.2019 u 12:05
0

KK PARTIZAN: Hitne promene u KLS na svim nivoima!

Košarkaški klub Partizan zatražio je danas hitne promene na svim nivoima u Kosarkaškoj ligi Srbiji (KLS) i poručio da će, uprkos nezadovoljstvu posle prve utakmice finala protiv Crvene zvezde, nastaviti takmic cenje.

– KK Partizan NIS ce ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti ucešce u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i dacemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmicenja ona postane još jaca – navodi se u saopštenju posle sastanka rukovodstva kluba.

Kako se navodi, Partizan zahteva hitne promene na svim nivoima u KLS.

– Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmicenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca – navode.

Dodaje se da "KLS se više ne sme finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava".

– Košarkaška liga Srbije ne sme biti mesto na kojem se tehničke i iskljucujuće greške dosuduju po nahodenju, za komentare koji se nigde ne kažnjavaju. Uvrede igraca, njihovih porodica, kao i šovinisticke uvrede poput sinocnjih na racun trenera Trinkijerija ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno – stoji u sapštenju i dodaje se:

– KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj meri pomaže sport i bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraca tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno o sportu u Srbiji, što ni u kom slucaju država ne zaslužuje – rekli su oni.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter