Izvor: HAPPY BSC
31.01.2023 u 11:41
1

„KO JE PROKLEO ALEKSANDRA VUČIĆA?“ Episkop Sergije poručio da Srbija zna da Vučić neće izdati, jer mu je takav genetski kod (VIDEO)

Srbima sloga nikad nije bila jača strana.

Srbima sloga nikad nije bila jača strana. Dok se drugi narodi sabiraju, da bi pred neprijateljem bili jači, mi se delimo, gubeći sopstvenu snagu na rasprave, optužbe i međusobne sukobe da bismo, izgleda, postali što lakši plen onima koji bi da nas nema. Samo kod nas izdajnici govore o izdaji, petokolonaši o patriotizmu, nevernici o veri, a o otadžbini oni koji žive na kritici otadžbine, Crkve i državne vlasti.

To je naš usud, dubina našeg nacionalnog ponora, ali i ogledalo stvarnosti u kojoj živimo. Zbog toga smo sa neprijateljima uvek nekako izlazili na kraj, ali je Srbima, izgleda, najteže sa sobom. To je rat večni, rana koja uvek krvari, jer neprijateljsku ranu i prebolimo i oprostimo, ali onu bratsku teško ili nikako. Zbog toga se i pitam; ko li prokle Aleksandra Vučića, pa da, pored svih pritisaka sa zapadnih i istočnih strana, do onih koji dolaze od satelitske vlade Aljbina Kurtija, mora još da trpi udarce iznutra, od onih koji bi trebali biti njegovi, da ga ojačaju podrškom, bar dok je na čelu države? Nije lako voditi Srbe.

Nikada nije ni bilo. Karađorđu smo odsekli glavu, a posle ga veličali u pričama i pesmama. Miloša Obrenovića smo prognali iz Srbije, oteli mu vlast, da bismo ga kasnije nazvali Milošem Velikim, jer je vidio ono što mi nismo umeli, jer je znao ono što mi nismo znali. Ismevali smo Vuka Karadžića, da bismo ga kasnije uzidali u temelj srpske prosvete. Istorija nam se ponavlja! Svaki iole značajniji Srbin osuđen je na prokletstvo od onih za koje se borio, ali kasnije, kada vidimo da smo pogrešili, mi se ne menjamo, već čekamo novog vođu, da ga sapletemo, da mu zagorčamo put, namere i htenja.

Evo, danas se jasno vidi trag našeg posrtanja. Reče hrvatski predsednik, urbi et orbi, da je Srbiji oteto Kosovo, te da to nije aneksija, nego otimanje. Rekao je Zoran Milanović javno ono što znaju i ptice na grani. Ipak, u glavama političkih oponenata, željnih vlasti po svaku cenu, Vučić će i dalje biti izdajnik, onaj koji će izdati „oteto Kosovo“. Što bi rekao naš narod: „Ko nas je kleo nije dangubio!“

Onima kojima je stalo do Kosova i Metohije kao do lanjskog snega, optužuju predsednika Vučića da će izdati ili da je već izdao ono što njima nije pošlo za rukom. Nevladine organizacije, zna se koje, „slobodni“ mediji, zna se koji, već pucaju po Aleksandru Vučiću, ali ovaj put rafalnom paljbom. Vučića još uvijek maše, ali istinu pogađaju. Ipak, ne daju se naivni Srbi lako prevariti. Zna Srbija, ali i svi oni kojima je stalo do Srbije, da Vučić nije izdajica i da neće izdati, jer mu je takav genetski kod. Ipak je on unuk Srbina kojeg su ubile ustaše. Takvi se ne pišu među izdajice, pa sam, što se toga tiče, miran i spokojan. Treba i Srbija da bude. U političkom trenutku koji je na korak do svetskog rata, Aleksandar Vučić može Srbima reći da čini isto ono što je nekada rekao Sveti Stefan Štiljanović: „Plovimo posred neprijatelja, kao riba sred vode“. Naš nacionalni brod, ako budemo mudri, neće potopiti talasi uzburkanog mora, već možemo potonuti samo onda ako ga izbušimo iznutra. Srbi, nije kasno: Stanimo pod jedan barjak! Naš barjak: crven, plav i beli!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„KO JE PROKLEO ALEKSANDRA VUČIĆA?“ Episkop Sergije poručio da Srbija zna da Vučić neće izdati, jer mu je takav genetski kod (VIDEO)”

  1. Nije ga niko prokleo on zna jedino ga proklinju oni koji jedva čekaju izdaju da nisu jedini a to nisu Srbi već drugostbijanaca koji su u pola Beograda.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter