Izvor: HappyBSC
10.06.2022 u 10:58
0

KOD SRBA POSTOJI CARSKA SVEST, A CARSTVA NIGDE NEMA! Profesor Simeunović o Otvorenom Balkanu u DOBRO JUTRO SRBIJO NA TV HAPPY!

Da li je Otvoreni Balkan dobra ideja za ove prostore? Koliko to utiče na naš odnos sa Evropom, Rusijom i Amerikom?

Profesor Dragan Simeunović, gostujući u „Dobro jutro Srbijo“ na TV HAPPY kazao je:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Amerikanci bi želeli da se ovaj region integriše , zato što bi oni bolje kontrolisali i rat i mir i ekonomiju. To je njihova ideja, a naša je da bolje živimo. Pa se ove dve stvari preklapaju. Mi smo jedan mali, namučeni, uplašeni narod. Otvoreni Balkan je jedna fantastična ideja i kada ovde ojačamo, bićemo manje zavisni od Rusa, Evrope…Srbija i Balkan dobijaju na samostalnosti. Trebalo bi reći da neće ovde biti rata, jer to nije naša želja. Otvoreni Balkan je odlična ideja. Zahvaljući našoj crkvi , mi smo očuvali svest o carstvu. Vekovima smo podsećani na naše carstvo. Kod nas postoji carska svest, a carstva nigde nema. Nacije koje nemaju carsku svest su realnije, a mi smo malo nerealno. Kočoperni smo i smatramo da možemo i ono što ne možemo. Tri puta smo udarili na jake sile. Imamo tu vrstu iracionalnog ponosa. Zovemo ga inat. Stranci bi trebalo više da znaju o nama. Oni nas ne razumeju.

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE IGOR SIMIĆ PORUČUJE:“Služićemo se svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima“!

-Dosta sam se bavio regulacijom konflikata. Oni su svi ekonomske prirode. Ali se ne možemo baviti samo potpirivanje nego i smirivanjem. Tim povodom je mene zvala i premijerka. I jednima i drugima treba mir. Balkan je bela Afrika, konflikti su slične prirode. Ako se ekonomski udružujemo, brže ćemo stići u Evropsku Uniju i bićemo poželjniji za njih. I da nas ne prime, mi imamo na neki način zamenu Otvoreni Balkan. Mnogo to znači. Nije ovo samo Vučićeva zasluga nego i Edija Rame. Nije ni njemu jednostavno da pokaže kako hoće da sarađuje sa Srbima. Mnogo znači što Otvoreni Balkan podržavaju dve velike suprostavljene sile. 

Kada je reč o Crnoj Gori, profesor Simeunović kaže:

-Crna Gora je snažno zakoračila ka Otvorenom Balklanu, a BiH malo koči zbog nerešenih unutrašnjih odnosa. Crna Gora će ubrzo pristupiti, a bilo bi dobro pre turističke sezone da se to dogodi. Đukanović to koči jer nije baš srećan da sarađuje sa Srbijom. U politici se često bira neko ko će biti kriv za sve i ko će biti crna ovca. Ovaj put smo mi to jer smo najslabiji. A to što smo procenjeni kao slabi razlog je da bi trebalo da jačamo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter