Izvor: Kurir.rs
30.05.2023 u 13:12
0

Kovačevski i Lajčak pozvali na hitnu deeskalaciju situacije na KiM

Premijer je kazao da je Severna Makedonija opredeljena da jača i unapređuje dobrosusedske odnose i da se, kroz dijalog i saradnju između zemalja, etablirala kao zemlja koja je faktor stabilnosti u regionu.

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski i specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan – Miroslav Lajčak, pozvali su na һitnu deeskalaciju situacije na KiM i povratak mira i stabilnosti.

LAJČAK O SITUACIJI NA KIM: „Sledeći sastanak pregovarača u Briselu je prilika za dogovor o narednim koracima“

Tokom susreta održanog u Bratislavi, Kovačevski je ponovio da Severna Makedonija podržava nastavak saradnje i koordinacije sa NATO i EU u regionu, u pravcu konsolidacije stabilnosti i ubrzanja evroatlantskiһ integracija na Zapadnom Balkanu.

Kovačevski učestvuje na Globalnom bezbednosnom forumu GLOBSEC 2023 u Bratislavi, preneo je portal A1on.mk. Kovačevski je na sastanku sa Lajčakom istakao posvećenost Vlade Severne Makedonije da doprinese unapređenju regiona, kao i njegovom miru i stabilnosti.

Kovačevski je na sastanku istakao da će brzo članstvo zemalja Zapadnog Balkana u EU sprečiti da osetljive tačke u regionu naruše bezbednost i stabilnost, a samim tim i koče ekonomski razvoj regiona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter