Izvor: Kurir.rs
26.05.2023 u 18:12
0

„KURTI DA ODMAH PREKINE OVU PROVOKACIJU“ Senator Kris Marfi o nasilju Prištine: Zabrinjavajući razvoj događaja na Kosovu

Marfi je poručio tzv. premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju "da odmah prekine provokacije".

Američki senator Kris Marfi, koji je prethodnih dana proveo u Beogradu i Prištini, osudio je današnje agresivne poteze Prištine na severu Kosova i Metohije.

TEROR KURTIJEVE POLICIJE: Povređeni Srbi primljeni u bolnicu, oglasili se iz Kliničko-bolničkog centra (VIDEO)

Policija privremenih insitucija na Kosmetu upala je danas popodne u zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić. Oni su nasilno uspeli su da uđu u opštinu Zvečan, a desetak građana je povređeno.

Senator Marfi osuđuje ovaj potez.

– Upravo sam završio telefonski razgovor sa Derekom Šoleom, povodom ovog zabrinjavajućeg razvoja događaja. Na sastanku koji sam u ponedeljak u Prištini imao sa premijerom Kurtijem, on nije spomenuo plan za pristup opštinskim zgradama. Kao prijatelj Kosova, potpuno sam zatečen i on bi trebalo odmaһ da prekine ovu provokaciju – napisao je Marfi na Tviteru.

Kako je ocenio, to je nepotreban korak.

– Da, ove opštine jesu deo Kosova i pod nadležnošću Prištine. Ovi službenici tehnički imaju zakonsko pravo pristupa ovim zgradama. Ali u ovom trenutku, sa tako napetom situacijom na severu, to je namerno provokativan i nepotreban korak – zaključio je Marfi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter