Izvor: Novosti.rs
10.06.2023 u 22:30
0

KURTI NE PRESTAJE DA GLUMI ŽRTVU: Amerika mu je bila dobra dok je bio poslušna marioneta, sada su – NEPRAVEDNI

On je naveo da tzv. kosovska vlada želi da se stvari reše što je pre moguće, ali da to nije samo na njoj.

Tzv. premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da su pritisci SAD i EU na njega nepravedni i da će vlada koju vodi istrajati uprkos tome, navodeći da prvi korak u smirivanju situacije na severu Kosova mora da povuče Beograd.

OVO JE KURTIJEV PLAN? Zaratio sa Zapadom zbog političkih poena, evo za šta se sprema

– Srbija mora da prekine podršku miliciji koja je izazvala proteste na severu KiM prošlog meseca i odgovorni moraju biti krivično gonjeni, pre nego što vlada razmotri ublažavanje njenog prisustva tamo – rekao je Kurti u intervjuu za američku agenciju Blumberg.

Ocenjujući kritike saveznika kao „nepravedne“, Kurti je jasno stavio do znanja da njegova vlada ne odustaje, uprkos sve većem pritisku iz SAD i Evrope.

– Nije dobro maltretirati tzv. Kosovo. Svaki put kada od nas SAD nešto zatraže, mi ne pitamo zašto, već samo kada i kako – dodao je Kurti, nazivajući isključenje KBS iz vojne vežbe NATO „Difender Jurop 2023“ nepravednim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter