Izvor: Tanjug
23.03.2023 u 13:07
0

KURTI PRETI, SRPSKA LISTA PORUČUJE: „Nećemo na izbore“!

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti danas je, komentarišući odluku Srpske liste da ne učestvuje na lokalnim izborima na severu KiM, optužio Beograd da kontroliše tu partiju i meša se u unutrašnja pitanja u Pokrajini i zatražio od EU da osudi, kako tvrdi, "ovako brzo kršenje" Sporazuma o normalizaciji odnosa.

– Srpska lista je odbila da učestvuje na lokalnim izborima u četiri severne opštine Kosova ovog aprila. Ovo je jasan znak kontrole Beograda nad strankom i neprekidnog mešanja u unutrašnje poslove Kosova. EU mora da osudi ovo brzo kršenje Osnovnog sporazuma –  napisao je Kurti na Tviteru.

Rok za prijavu kandidata i kandidatkinja za vanredne lokalne izbore u četiri opštine na severu KiM 23. aprila istekao je juče, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.

„SVI SRBI IMAJU PRAVO NA TO!“ Kurti poziva Srbe da se vrate u institucije i učestvuju na izborima

Srpska lista nije podnela kandidaturu uz obrazloženje da nisu ispunjeni njihovi zahtevi da se formira Zajednica srpskih opština i da se pripadnici kosovske specijalne policije povuku sa severa pokrajine, zbog čega su i napustili prištinske institucije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter