Izvor: Tanjug
18.02.2023 u 15:21
0

KURTI RAZGOVARAO SA ŠOLCOM: Pripreme za dijalog Beograda i Prištine u Briselu

Kabinet premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da je na sastanku sa kancelarom Nemačke Olafom Šolcom i ministarkom spoljnih poslova Francuske Katrin Kolona bilo reči o pripremama za dijalog u Briselu, kao i o evropskom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

VUČIĆ O BESMISLENIM TEORIJIMA ZAVERA: Tvrde da sam organizovao onu pušku i protest ispred Predsedništva, a imamo priznanje tog čoveka!

-Zahvaljujući njihovoj kontinuiranoj podršci i direktnoj posvećenosti Nemačke i Francuske, premijer Kurti je rekao da Priština ostaje posvećena i konstruktivna u dijalogu jer želi dobrosusedske odnose i integraciju u EU i NATO -navodi se u saopštenju, prenela je „Koha“.

U saopštenju je navedeno da je Šolc pozdravio napredak takozvanog Kosova, dok ga je Kurti obavestio da je Priština nedavno odobrila tri sporazuma potpisana 3. novembra u Berlinu, koji će uskoro biti ratifikovani u skupštini, „čime se pokazuje privrženost Berlinskom procesu“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter