Izvor: HappyBSC
29.12.2022 u 22:08
0

Miloje Pršić za „AKTUELNOSTI“: „Zelenski po diktatima SAD postavlja uslove, Zapad pregovorima želi da ZAVARAVA Rusiju i time kupuje vreme“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 309. dan rata u Ukrajini. 

Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: prof.dr Branislav Ristivojević, advokat Branko Lukić , istoričar prof. dr Miloje Pršić – istoričar. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Branko Lukić za „AKTUELNOSTI“: „Amerika pokušava svoje građane da ubedi da je stanje rata normalno, njima se više ovaj sukob ne isplati zato žele da ga okončaju“

Miloje Pršić istakao je da Ukrajina u ovom ratu nema obzira, ne vodi računa i ništa od toga nije u interesu građana i zemlje.

– Običnan čovek na Zapadu nema relano stanje o situaciji na ratištu. Problem sa Ukrajinom je taj što ne bira sredstva, ne vodi računa o žrtvama, ništa što radi nije u interesu građana, ni zemlje, ništa nije u skladu sa ratom. Rusija koja je mogla mnogo jače i brže da izvede sva desjtava nije  to uradila, već je sve bilo taktički, ali i kad god su koristili veće oružje i napade vodili su računa o svemu, o svojim vojnicima, o vojnicima u Ukrajini, o mestima gde ispaljuju i kako ispaljuju rakete. Objekti bilo da su komadnog karaktera ili skladišta, vodilo se računa u svakom trenutku, i to i dan danas rade. Oni tačno lociraju ciljevi, efikasnost gađanja je izuzetna. Zato Ukrajina ima enormne gubutke. Rusija je ušla u rat sa limitiranim snagama, nije bitno koliko, ali svakako su im taktike bile dobre. Oni su postepeno povećavali broj vojnika, tek nakon nekog vremena su se odlučili za mobilizaciju i to mobilizaciju obučenih vojnika, znači oni koji već imaju neko predznanje. I to nisu prebačeni odmah na prvu liniju fronta. Ovo je rat Zapada protiv Rusije, nikako nije rat Rusije protiv Ukarjine ili obrnuto, jasno je da je to rat NATO pakta protiv Rusije, rekao je Miloje Pršić. 

Gospodin Pršić dodao je da Zapad želi da zavarava Rusiju takozvanim pregovorima, a jedini cilj je zapravo da time kupuju vreme. 

– Ovo što sada nudi Zapad to je neprimereno, to je pokušaj zavaravanja, oni kupuju vreme kao što su pre neki radili, pa kada dođe vreme da se pregovori sprovedu u delo oni potpuno odustanu od toga. Zelenski je po diktatima Zapada postavio uslove, prvi je potpuno oslobađanje Ukrajine, izvlačenje ruskih snaga, vraćanje Krima i sve to naravno bez Putina. On ne govori to, on nije smislio te rečenice, njemu se govori šta da priča, on Putina vređa i naziva svakakvim imenim što je totalno neprimereno. Što se tiče fornta ovog puta ne srelja sa masom, već bira vreme kada će i kako da izvodi operaciju. Dakle masovna upotreba artiljerije nije aktuelna kao na početku. Ukrajinci gube velike snage, čak se i plaćenici iz Poljske povlače jer ne mogu da izdrže takvu situaciju i rusku artiljeriju, dakle ne mogu da opstanu, istakao je Miloje Prišić.

Miloje Pršić objasnio je šta zapravo znači kada kaže da je ovo NATO pakt sa Rusijom, a ne rat između Rusije i Ukrajine, naglasio je da se to zapravo ogleda u vidu podrške, najpre finansijske, dakle u ratu, kako je istakao, ne učestvuju direktno njihovi vojnici, ali je podrška svakako izuzetno značajna za Ukrajinu, jer u suprotnom Ukrajina ne bi izdržala sav pritisak. 

DR RADOVAN KALABIĆ U EMISIJI AKTUELNOSTI: Zima je saveznik Ruske Federacije

– Kada kažemo da je ovo rat NATO pakta sa Rusijom, misli se da je to učestvovanje u vidu podrške i finasiranja Ukrajine i rata, dakle ne učestvuju diretkno vojnici. Ukrajina apsolutno ovaj rat ne bi mogla da izdrži i sprovede sama, niti bi imala ekonosmku snagu da odgovori ovom ratu. Ova podrška se tumači dvostruko, jedan od ciljeva je da se oslabi Rusija u vidu vojske, zaliha i svega što ima veze sa vojnom tehnikom. Ja se nadam da sve ovo nije predznak nekog većeg haosa i rata, jer čini se kao da sve ovo ide u van granica Ukrajine, zaključio je gospodin Prišić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter