Izvor: HAPPY BSC
30.12.2022 u 08:48
0

MINISTAR VUČEVIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Mislim da smo postigli malu diplomatsku pobedu, dvojica naših sunarodnika su na slobodi“

Gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji bio je Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević koji je ovog jutra govorio o svemu što se poslednjih dana izdešavalo na Kosovu i Metohiji.

– Da nije došlo do mirnog raspleta ja sigurno ne bih bio ovde. Trebalo bi da budemo zadovoljni ali ne preterano. Kada kažem ne preterano, u smislu da i dalje postoje neki problem. I dalje nije lak život za Srbe na KiM i dalje kosovsko-metohijski čvor nije odvezan, nije rešeno to pitanje koje nas prati i identifikuje godinama, decenijama i vekovima. Dobro je da po prvi put ili posle dužeg vremena Srbi ništa nisu morali da daju ili Srbija ništa nije morala da daje, ili da oduzima neka svoja prava već je dobila neke garancije ili neke dodatne akte kojima se koliko toliko garantuje bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji – rekao je ministar, pa nastavio:

NEMA RAZLOGA ZA STRAH, VUČEVIĆ JASAN: „Srbija spremna za dogovor, ali to ne znači pomeranje crvenih linija“

– Niko od nas nije u zabludi da su stvari idealne i da je sve ovim rešeno. Mislim da smo postigli malu diplomatsku pobedu. Dvojica naših sunarodnika su na slobodi. Dobili smo prvi put takve akte od Kfora kojima se obavezuju kako će se kontrolisati ulazak kosovskih snaga bezbednosti na Sever. I naravno izjave Evropske Unije i SAD po pitanju bezbednosti i daljeg životnog opstanaka Srba na Kosovui Metohiji. Veoma sam ponosan sto je država Srbija i predsednik Vučić, što su bili dovoljno mudri, racionalni i strpljivi da dovedu ovo što je bilo pred nama na pravi put, da izbegnemo neke stramputice. Pisao se scenario da smo mi opet krivci kao iz devedesetih godina. Pisao se scenario gde smo mi trebali da budemo opet loši momci.

– Posebno pozdravljam sve Srbe na KiM koji su pokazali hrabrost, odlučnost i mudrost što su se na jedan demokratski i dostojanstven način borili za svoja osnovna ljudska prava i slobode – izjavio je Vučević i dodao:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Zamolio bih sve one koji su veliki borci za ljudska prava i slobode po Centralnoj Srbiji, bio bi red da nekad kažete neku reč i za Srbe na Kosovu. Pošto vam je više stalo do nekog drveta, psa i mačke. A volim i drveće i životinje, ali malo više volim naš narod, malo više volim ljude.

– Bio bi red da ste se oglasili po pitanju kako žive Srbi na Kosovu i Metohiji, da ste pustili neko saopštenje, da ste negde održali konferenciju, da ste otišli da ih obiđete, da vidite kako ti ljudi žive. Ali to je nažalost neki standard koji je prisutan u delu našeg narodu, ali sreća brojčano manjinskom delu našeg naroda – istakao je ministar Vučević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter