Izvor: BSC happy portal
19.03.2023 u 10:05
0

MINISTAR VUČEVIĆ NA HAPPY TV: „Srbija nije poražena – ponižena, nismo poklekli i odrekli se Kosova i Metohije, i dalje smo na terenu!“

Široki auditorujum je uz jutarnji program Hepi televizije.

U današnjoj emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji gostovao je ministar odbrane Miloš Vučević, koji je ovom prilikom govorio na temu krucijalnih razgovora u Ohridu koji su bili i više nego iscrpljujući, ali i o napretku Vojske Srbije.

Predsednik Vučić će u obraćanju javnosti predviđenom za 11 časova predstaviti pojedinosti u vezi sa planom implementacionog aneksa o kojem je bilo reči u subotu tokom razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i posrednicima EU i SAD.

MINISTAR VUČEVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Kada želite mir vi tada najviše ulažete u svoju vojsku, onda ste spremni za sve izazove, Vojska Srbije biće sve JAČA“

  • Nije bio dan D kao što je najavljivano 27. februara. Juče su bili teški razgovori celog dana, više sati, iscrpljivanje, političko nadmudrivanje, diplomatija, veliki pritisci da se napravi neki sporazum. Prihvatili smo neke tačkee implementacionog puta, ono što treba da bude deo pregovaračkog postupka.  Srbija nije ništa potpisala. To nije konačan sporazum, nije u potpunosti definisano. Srbija je rekla koje su za nju crvene linije. Nema ni direktnog, ni indirektnog priznanja takozvanog Kosova kao nezavisne države. Srbija se neće saglasiti ni na koji način da tzv. Kosovo postane članica Ujedinjenih Nacija. U prostoru mimo toga ima dosta stvari o kojima možemo da razgovaramo, kako da se štite srpske crkve, kako da ljudi jednostavnije putuju, kako da se štiti imovina naših ljudi… Formiranje ZSO je prvo na dnevnom redu. Nakon toga čemo videti kako će stvari teći. Za sat vremena ćemo čuti sve mnogo detaljnije od predsednika Aleksandra Vučića. Ne mogu da preciznije da obrazložim sve ono što je juče bilo na stolu jer nisam bio tamo. U pitanju su nijanse i finese. Pogrešna interpretacija može dovesti do katastrofalnih posledica, da dovede u zabludu, da se protumači na pogrešan način. Srbija nije poražena, nije ponižena, nismo poklekli niti kapitulirali, nismo se odrekli naše teritorije, nismo se odrekli Kosova i Metohije, i dalje smo na terenu. Verujemo u bolji ishod nego što se očekivalo. Veliki su pritisci, videli ste koliko sve traje  – objasnio je Vučević između ostalog na Hepi televiziji, a potom se osvrnuo i na tematiku o planovima za modernizaciju Vojske Srbije, aktuelnom konkursu za specijalne jednice i o nedavno održanom sajmu naoružanja u Abu Dabiju koji je najveći sajam naoružanja i vojne opreme u svetu.

 

  • Emiraćani su tako organizovali sajam da budu prisutni bukvalno svi veliki igrači, i Zapad, zemlje NATO pakta, ali i Rusi i Kinezi.Mi smo dobro reprezentovali našu državu, i bili smo dostojni takve manifestacije, a činjenica da je vladar Emirata šejk Muhamed Bin Zajed proveo više od sat vremena na našem štandu, a ukupno je posetio desetak štandova od stotima, pokazuje kakav odnos ima šejk prema predsedniku Vučiću. Imamo nekoliko važnih projekata koje danas razvijamo i više nismo na nivou da nam namenska industrija pravi samo municiju, rakete, mine, već postajemo potpuno konkurentni prema drugima i proizvodimo i složene borbene sisteme. Oni dobijaju bolje karakteristike i performanse i mnogo su ubojitiji sada. Naša namenska industrija je sada u stanju da stare sisteme modernizuje, da u njih ugradi novu opremu i da oni postanu potpuno konkurentni– rekao je Vučević i dodao:

 

  • Sa Predsednikom Republike i ministrom finansija smo dogovorili paket od 370 miliona evra van budžeta koji ide u namensku, od toga 100 miliona evra ide direktno za nove tehnologije fabrika, za opreme, alate, pogone, hale u namenskoj industriji, dakle da poboljšanje njihovih proizvodnih kapaciteta, a 270 miliona evra isto dobija namenska, ali za modernizaciju naoružanja i vojne opreme za Vojsku Srbije. To je bilo neverovatno do pre neku godinu. Time čuvamo i „Krušik“ u Valjevu i „Slobodu“ Čačku i „Prvi partizan“ u Užicu i da čuvamo „Zastava oružje“ u Kragujevcu i „Iskru“ Barič i „Milan Blagojević„ u Lučanima i „FAP“ u Priboju i „Prvu petoletku“ u Trsteniku, jer su to kompanije koje su bitni faktor u lokalnim sredinama jer zapošljavaju veliki broj ljudi. Radujemo se što je VS u narednim godinama biti mnogo jača, a danas je desetostruko jača nego što je bila pre neku godinu i ona je najveći garant slobode i nezavisnosti Srbije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter