Izvor: BSC Happy
27.01.2023 u 15:40
0

VUČEVIĆ SE SASTAO SA MINISTARKOM MAKEDONIJE: Države u regionu upućene su jedne na druge i zajednički interesi ih navode na međusobnu saradnju

Vučević je naglasio opredeljenost za razvijanje prijateljskih odnosa sa Makedonijom i zemljama regiona, u skladu sa obostranim interesima.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije Slavjankom Petrovskom, u okviru posete delegacije Ministarstva odbrane Republike Srbije Republici Severnoj Makedoniji.

Tokom razgovora, ministar Vučević izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije i prilike da zajednički analiziraju dosadašnju saradnju u oblasti odbrane i razmotre mogućnosti za njeno dalje jačanje.

Ministar Vučević naglasio je opredeljenost za razvijanje prijateljskih odnosa sa Republikom Severnom Makedonijom i zemljama regiona, u skladu sa obostranim interesima, kako na regionalnom, tako i na globalnom nivou.

MINISTAR VUČEVIĆ PRISUSTVOVAO SVETOSAVSKOJ AKADEMIJI U KUMANOVU: „Sve teškoće ćemo prebroditi ako živimo u slozi i miru“ (FOTO)

On je istakao da su države u regionu upućene jedne na druge, kao i da zajednički interesi prirodno navode države na međusobnu saradnju, kako bi uspeli da dostignu zajedničke ciljeve i pronađu efikasna rešenja za probleme koji opterećuju čitav region.

Ministar Vučević ukazao je i na spremnost za poboljšanje bilateralne vojne saradnje sa Republikom Severnom Makedonijom, istakavši da postoje volja i kapaciteti za njenim unapređenjem u narednom periodu.

On je dodao da je potrebno održati kontinuitet dijaloga zvaničnika dve države na najvišem nivou, radi utvrđivanja daljih pravaca i unapređenja saradnje u oblasti odbrane na svim poljima od zajedničkog interesa, što će pozitivno uticati na unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministarka Petrovska poželela je dobrodošlicu potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Milošu Vučeviću i prenela zadovoljstvo povodom današnjeg susreta.

Ona je iskazala saglasnost u oceni da postoji prostor, kao i opredeljenost za unapređenje bilateralnih vojnih odnosa u narednom periodu. Ministarka Petrovska izrazila je očekivanje da će nakon ove posete doći do napretka na polju bilateralne vojne saradnje, a koji će rezultirati novim aktivnostima u domenu odbrane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter