Izvor: BSC Happy
30.01.2023 u 12:46
0

MINISTAR DAČIĆ I LUKA GORI: Sastanak sa italijanskim ambasadorom o produbljivanju saradnje dve zemlje

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Italije u Republici Srbiji Lukom Gorijem.

Sagovornici su izrazili zainteresovost za dalje produbljivanje sveukupne saradnje i strateškog partnerstva dve zemlje.

PPV i MSP Dačić istakao je da će istom nesumnjivo doprineti skoro održavanje Četvrte zajedničke sednice dve vlade, kao i Poslovni forum Srbija – Italija, koji će se održati 21. marta u Beogradu.

(UŽIVO) U TOKU RAZGOVOR VUČIĆA I ZEMANA: „Susret sa češkim predsednikom istorijski i poseban za našu zemlju“ (VIDEO)

Ambasador Gori rekao je da će se Poslovni forum Italija – Srbija fokusirati na tri sektora – energetsku i zelenu tranziciju, poljoprivredu i agritehnologiju i infrastrukturu. Istakao je da su to tri glavna sektora u koja Italija želi da investira i preko njih dalje razvija partnerstvo sa Srbijom.

Takođe je pomenuo još jedan veoma važan skup koji će se održati u maju, Sajam poljoprivrede u Novom Sadu, gde će Italija biti zemlja-partner sajma, kada će
mnoge kompanije doći kako bi uspostavile i razvile ekonomske odnose sa Srbijom.

Šef srpske diplomatije Dačić izrazio je zahvalnost Italiji na kontinuiranoj i snažnoj podršci evropskom putu Srbije.

Sagovornici su razmenili mišljenje o situaciji na Kosovu i Metohiji i saglasili se da je nastavak dijaloga jedini i pravi put za postizanje održivog dogovora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter