Izvor: BSC HAPPY
30.01.2023 u 13:31
0

Ministar informisanja i ministar Gašić prisustvovali su danas puštanju novih elektronskih usluga Ministarstva unutrašnjih poslova

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i v. d. direktora Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović prisustvovali su danas puštanju novih elektronskih usluga Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i v. d. direktora Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović prisustvovali su danas puštanju novih elektronskih usluga Ministarstva unutrašnjih poslova – eDržavljanstvo i eSaglasnost.

Uverenje o državljanstvu koje je do sada bilo jedan od najtraženijih dokumenata koji su se izdavali na šalterima opština od danas se može poručiti na Portalu eUprava i preuzeti u elektronskoj formi u eSandučetu ili u papirnoj formi preko pošte na kućnoj adresi.

GAŠIĆ PONOSNO POTVRDIO: Vlada osniva ŠKOLU UNUTRAŠNJIH POSLOVA „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici

Građanima je od sada na raspolaganju i sedam novih elektronskih usluga MUP-a koje omogućavaju onlajn davanje izjava ili saglasnosti:
Izjava/saglasnost za izdavanje lične karte maloletnom detetu, državljaninu Republike Srbije, Izjava/saglasnost za izdavanje pasoša maloletnom detetu, državljaninu Republike Srbije, Izjava/saglasnost za prijem u državljanstvo Republike Srbije maloletnog deteta, Izjava/saglasnost za prijavu prebivališta maloletnog deteta, državljanina Republike Srbije, Punomoćje za preuzimanje pasoša, Saglasnost vlasnika nepokretnosti za prijavu prebivališta punoletne osobe, državljanina Republike Srbije, na adresu nekretnine čiji je vlasnik/suvlasnik, Opoziv izjave/punomoćja/saglasnosti.

Usluge eDržavljanstvo i eSaglasnosti dostupne su svim registrovanim korisnicima Portala eUprava koji su prijavljeni mobilnom aplikacijom ConsentID ili kvalifikovanim elektronskim sertifikatom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na Portalu eUprava elektronske usluge MUP-a zakazivanja termina za lična dokumenta , produženje registracije vozila kao i usluga ePlati preko koje građani plaćaju takse i naknade su jedne od onih koje građani najviše koriste. Ministarstvo unutrašnjih poslova je lider u razvoju usluga elektronske uprave i sa uslugama eDržavljanstvo i eSaglasnosti doprineće još više efikasnosti, ekonomičnosti i transparentnosti javne uprave, izjavio je ministar Jovanović.

Ministar je dodao da, zahvaljujući elektronskoj razmeni podataka, organi državne uprave, jedinice lokalne samouprave i centri za socijalni rad su skoro 5.000.000 puta vršili uvid u podatke iz evidencija koje su u nadaležnosti MUP-a, što znači da toliko puta građani nisu posećivali šaltere, štampali papire i nosili ih dalje od šaltera do šaltera kao kuriri, već je državni službenik sve to obavljao za njih elektronskim putem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter