Izvor: BSC HAPPY
02.03.2023 u 09:34
0

MINISTAR MOMIROVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Amerika ide jedan korak unazad kako bi se prilagodila našem političkom autoritetu, Srbija će pobediti“

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović u našem jutranjem programu govorio je o razgovorima u Briselu i o formiranju Zajednice srpskih opština.

U današnjoj emisiji „Dobro jutro, Srbijo“  na Hepi televiziji gostovao je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović koji je ovom prilikom govorio o razgovorima koji su se pre tri dana vodili u Briselu, između ostalog, govorio je i o neizbežnom formiranju Zajednice srpskih opština, kako je rekao, ZSO je preduslov i stvar bez koje Srbija neće ići dalje.

Na samom početku svog izlaganja ministar Tomislav Momirović naglasio je da je predsednik Aleksandar Vučić uvek o svemu govorio i da je građanima otvoreno kazao šta se događa.

– Da li je išta bilo drugačije od onoga što je predsednik rekao pre deset dana, nijedan zarez nije bio drugačiji, predsednik ništa nije slagao ili gurao pod tepih, sve je rekao građanima od reči do reči, rekao je ministar Tomislav Momirović.

ŠEŠELJ NA HAPPY TV O JUČERAŠNJEM DANU U BRISELU: „Pregovori su bili jedan protiv trojice, Vučić je insistirao na zajednici sprskih opština, Kurti je to odbijao!“

– Mi imamo sporazum koji nismo pregovarali, nama je to Evropska unija donela, to je pregovarački okvir EU, svidelo se nama ili ne, ako mi izuzmemo EU i region mi nećemo imati značajnu trgovinu, nemamo ekonomsku razmenu. To su naši ekonomski partneri, to je bolna činjenica. Nas su naši najznačajniji ekonomski partneri bombardovali, mi nemamo prava zbog naše dece i naših građana,da budemo dronovi kamikaze, mi moramo da budemo mudri, moramo da čuvamo nacionalnu politiku. Mi smo u tome već uspeli, predsednik je već pobedio, mi smo pobedili. Promenili smo ovu zemlju, pogledajte za 10 godina koliko se Srbija promenila, da ne pričam statističke podatke, provozajte se kroz Srbiju, pogledajte puteve, pogledajte bolnice i fabrike. Nama je potreban mir, mir u kome pobeđujemo, mir u kome vraćamo šta smo izgubili, a ne da se vraćamo u 90te. Preduslov je formiraanje Zajednice srpskih opština, naglasio je ministar i dodao:

– Bez Zajednice srpskih opština nema dalje, to ponavlja čak i američki predstavnik, on kaže da nema uzajamnog priznanja, to je korak unazad u odnosu na politiku SAD, pogledajte koliki je danas autoritet Srbije i predsednika Vučića, Amerika ide jedan mali, ali ipak ide korak unazad kako bi se prilagodila našem političkom autoritetu. Mi nećemo da propustimo ovu šansu, ZSO je preduslov, to je osnova da zaštitimo interese naroda, države i naše ekonomije. Oni treba da nam obezbede ono što smo potpisali, naše crvene linije su jasne, i molim ljdue da imaju poverenje svog predsednika. Moramo da sačuvamo mir i ovaj progres, kazao je ministar Momirović.

MINISTAR VESIĆ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Ovo je vreme velikih ulaganja u srpsku infrastrukturu“

– Mi ne možemo da izmislimo neke nove ekonomske partnere, to su naši ekonomsi interesi, to su plate za naše građane. Mi moramo da budemo Vlada koja otvara prespektivu za mlade, mi imamo šanse samo sa mudrom politikom koja čuva naše nacionalne interese, i to ćemo da obezbedimo i hvala ljudima što veruju svojoj državi. Srbija će zaštititi svoje interese u miru. Moramo da pobedimo i miru, ovo je važan trenutak i bitno je da narod bude uz svoju državu. Pobediće Srbija, zaključio je ministar na kraju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter