Izvor: Tanjug
29.07.2022 u 17:12
0

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je rešenja o prijemu u stalni radni odnos za 53 novozaposlenih u vojne bolnice i centre Uprave za vojno zdravstvo! (FOTO)

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je rešenja o prijemu u stalni radni odnos za 53 novozaposlenih u vojne bolnice i centre Uprave za vojno zdravstvo.

Ministar je ovom prilikom naložio akciju sistematskih specijalističkih pregleda za vojne penzionere, koja će biti organizovana sledeće nedelje, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Hoću da organizujemo jednu veliku akciju naredne nedelje, da pokažemo i brigu o našim penzionerima. U Nišu, Novom Sadu, i ovde u Beogradu imaćemo specijalističke kardiološke preglede za naše penzionere koji neće morati da čekaju, a ovde u Beogradu će biti organizovani na VMA i oftalmološki pregledi. Želim da im i na ovaj način ukažemo poštovanje i zahvalnost za sve ono što su oni uradili za ovu zemlju dok su služili časno u svojoj Vojsci i Ministarstvu odbrane“, rekao je ministar.

Dodela rešenja i najava akcije je obavljena u okviru obeležavanja 183. godišnjice od osnivanja vojne sanitetske službe na Vojnomedicinskoj akademiji.

„Vojnomedicinska akademija, kao i Uprava za vojno zdravstvo simbol su, rekao bih, ne samo Ministarstva odbrane i naše vojske, već i jedan od važnih simbola zdravstva Srbije“, rekao je Stefanović.

On je dodao i da mu je drago što toliko novih, mladih ljudi, stručnih, pametnih i sposobnih dolazi u naše vojno zdravstvo. „Bila je borba, imali smo mnogo sastanaka i iskreno nisam bio potpuno siguran hoće li biti interesovanja, hoćemo li imati način da privučemo nove ljude, a da ne idu u druge ustanove ili u inostranstvo, već da se zapošljavaju u svojoj zemlji“, rekao je Stefanović, navodi se u saopštenju.

On je istakao da su predsednik Vučić, vlada, ministar zdravlja, ali i Ministarstvo odbrane i svi ljudi iz vojnog zdravstva danonoćno radili na tom zadatku i učinili ogroman iskorak u napretku našeg zdravstva.

„I zaista to kažem, ne kao floskulu, već iskreno kao građanin Srbije, ponosan sam na sve šta je urađeno, koliko smo napredovali, koliko smo postali sposobni da brinemo o zdravlju našeg naroda, čak, rekao bih, ponekad u nemogućim situacijama“, rekao je Stefanović navodeći kao primer onih koji su u režimu kovid bolnica.

Stefanović je najavio i nastavak ulaganja u vojno zdravstvo, i kazao da su o tome razgovarali i odvojili sredstva za kupovinu nove opreme u narednim godinama.

Selaković o potpisanim sporazumima sa Kraljevinom Esvatini: „Uveren sam da je ovo samo jedan novi pocetak naših davno započetih odnosa!“

„Hoćemo da ovim ljudima pružimo dobre uslove rada i da se borimo za novo povećanja plata i hoćemo da građani znaju da kada dođu u bilo koju ustanovu vojnog zdravstva mogu da računaju na to da će dati sve od sebe da im pomognu, da ih izleče i da brinu o njima. Ta briga i nega o ljudima, nešto je po čemu je vojno zdravstvo izuzetno poznato i na tome zaista hoću iskreno da vam čestitam i u ovom danu“, rekao je ministar.

On je čestitao novozaposlenim pripadnicima Uprave za vojno zdravstvo, i naglasio da su izabrali veoma časnu, ozbiljnu i odgovornu profesiju.

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković istakao je značaj vojnog saniteta i rada svih lekara, medicinskih sestara i tehničara koji su kroz istoriju uvek bili sa svojim narodom u prvim borbenim redovima.

„Tehničko i tehnološko osavremenjivanje i razvoj kapaciteta službe za još aktivnije učešće u sve tri misije Vojske Srbije je prioritet razvoja, ali na prvom mestu je uvek bilo i biće ulaganje u kadar, njegovo usavršavanje i kondiciranje. Aktuelna situacija i rezultati postignuti u borbi sa kovidom-19 još jednom su pokazali snagu i značaj vojne sanitetske službe za naš narod i državu“, rekao je Anđelković.

Savremena sanitetska služba temelji se na dugoj tradiciji započetoj 30. jula 1839. godine kada je ukazom postavljen prvi štabni doktor, što ujedno predstavlja i prvi zvaničan dokument o radu vojne sanitetske službe.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter