Izvor:
27.11.2016 u 23:46
0

MINISTAR PROTIV POLITIKANATA: Ponosan sam na vojnike koji nisu protestovali!

Ministar odbrane Zoran Ðorđević poručio je danas, posle protesta Vojnog sindikata, da je ponosan na vojnike koji nisu došli na protest, te da ostaje pri svojim stavovima i tvrdnjama da neće biti smanjenja primanja, niti otpuštanja zaposlenih, a da će već početkom sledeće godine svim zaposlenima biti povećana plata za pet odsto.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Ðorđević je ponosan na pripadnike Vojske Srbije jer se nisu odazvali pozivu politikantskog sindikalnog rukovodstva.

Iz ministarstva procenjuju da je na protestu bilo približno 200 pripadnika vojske, te da 99 odsto vojnika nije došlo na protest "jer znaju da je vojska jedno sa narodom i da verno služi svojoj državi".

Ðorđević ostaje pri svojim stavovima, navodi se u saopštenju, da neće biti smanjenja primanja, niti otpuštanja zaposlenih, a da će već početkom sledeće godine svim zaposlenima biti povećana plata za pet odsto.

Novi pravilnik o platama, kako je navedeno, primenjivaće se od 1. januara 2018.godine.

Iz Ministarstva odbrane ukazuju da jučerašnje saopštenje Vojnog sindikata Srbije u kome se iznosi niz neargumentovanih i neistinih tvrdnji i optužbi na račun Generalštaba Vojske Srbije, nije način i put rešavanja problema koje sindikat pokreće.

Takvim istupima umanjuje se međusobno poverenje i uverenje da se zajedničkim snagama reše problemi u cilju jačanja Vojske Srbije i boljeg standarda njenih pripadnika, navodi Ministarstvo odbrane.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter