Izvor: BSC HAPPY
18.01.2023 u 13:10
0

MINISTAR RUŽIĆ I ANKE KONRAD: Dobra saradnja Srbije i Nemačke u oblasti obrazovanja

Ministar prosvete Branko Ružić i ambasadorka Nemačke Anke Konrad izjavili su danas da je saradnja dve zemlje u oblasti obrazovanja na visokom nivou.

Ministar je izrazio zadovoljstvo međuniverzitetskom saradnjom Srbije i Nemačke i dodao da je važno pružiti podršku univerzitetima da razmenjuju znanja i iskustva i doprinose boljim odnosima i upoznavanju kulture i jezika.

RUŽIĆ IZNEO PLAN ZA 2023. GODINU: „Veliki izazov je uvođenje državne mature“

– Ponosni smo i na našu dopunsku nastavu na srpskom jeziku u Nemačkoj, koju u školskoj 2022/2023. godini pohađa 2292 učenika, raspoređenih u 114 nastavnih grupa, rekao je Ružić.

On je naveo da u Srbiji postoji veliko interesovanje za učenje nemačkog jezika, kao i da se dvojezična nastava na srpskom i nemačkom jeziku realizuje u 4 obrazovne ustanove – jednoj osnovnoj školi i tri gimnazije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Zahvalni smo i nemačkoj kompaniji MTU Maintenance Srbija sa kojom smo potpisali dva memoranduma o saradnji u oblasti dualnog obrazovanja i naravno na investiciji za otvaranje fabrike MTU Maintenance Srbija u Novoj Pazovi, rekao je ministar.

Ambasadorka Nemačke navela je da između dve zemlje postoji dobra saradnja u različitim oblastima i da je značajan uspeh ostvaren, kada je reč o saradnji u oblasti obrazovanja, posebno u razvoju dualnog modela.

Ona je, takođe, istakla značaj nemačkih investicija u Srbiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter