Izvor: Tanjug
20.03.2023 u 17:54
0

DAČIĆ POSLAO PORUKU IZ BRISELA: „Srbija šalje 1,5 miliona evra pomoći Turskoj i Siriji!“

Šef srpske diplomatije je na, plenarnoj sednici u okviru donatorske konferencije, rekao da je Vlada Srbija u prvim danima tragedije formirala operativni tim za koordinaciju humanitarne pomoći, kako bi pomogla narodu Turske i Sirije.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Briselu da je Srbija opredelila dodatnu pomoć Turskoj i Siriji, posle katastrofalnih zemljotresa početkom februara, od ukupno 1,5 miliona evra, po 750.000 evra za svaku zemlju.

SAMIT POKRETA NESVRSTANIH U BAKUU: Učestvuje ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić

Kako je istakao, Vlada Srbije je do sada uputila 2,8 miliona evra za Tursku i 2,98 miliona evra za Siriju.

750.000 evra za svaku državu

– Pozdravljamo inicijativu EU i Švedske i koristim ovu priliku da porodicama nastradalih prenesem izraze saučešća. Delimo bol sa onima koji su izgubili svoje najmilije, a jasno je da naša solidarnost u izrazima pijeteta i saučešća nije dovoljna. Zbog toga je Vlada Srbije izdvojila dodatna sredstva za dve zemlje od ukupno 1,5 miliona evra, po 750.000 evra za svaku – istakao je Dačić.

Naveo je da pomoć Srbije neće prestati sa ovim i da smo spremni da nastavimo da pružamo podršku.

– Ovakvi događaji nam služe kao podsetnik da samo zajedno možemo da pružimo adekvatne odgovore na globalne izazove. Evropsko jedinstvo je u ovim okolnostima veoma važno – zaključio je šef srpske diplomatije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter