Izvor: Tanjug
12.03.2023 u 08:16
1

MINISTAR VESIĆ BEZ DILEME: „Da može danas da vidi Srbiju, Đindić bi bio srećan, svi njegovi politički ciljevi su ispunjeni“

Da Zoran Đinđić može danas da vidi Srbiju, u smislu njenih evropskih integracija i u tome kako ekonomski napreduje, on bi zaista bio srećan, ocenio je nekadašnji Đinđićev blizak saradnik i sadašnji ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– Kada je Zoran Đinđić 2000. godine došao na vlast njegova politička agenda je bila povratak Srbije u međunarodnu zajednicu, početak pregovora Srbije za članstvo u Evropskoj uniji, zatim ekonomsko snaženje Srbije i njeno otvaranje prema svetu. Svi njegovi politički ciljevi su danas ispunjeni, smatra Vesić.

Kako je naveo Đinđić je platio visoku političku cenu želje da se u jednoj zemlji koja je izašla iz rata i koja je bila opterećena dubokim podelama, sprovedu sve ove reforme.

„ULOŽIĆEMO PUNO NOVCA U INFRASTRUKTURU I TURIZAM VLASINSKOG JEZERA“ Poruka predsednika Vučića i ministra Vesića

– Ali ono za šta se zalagao je nešto što je sada vladajuća politika u Srbiji i tako se Srbija vlada svih ovih decenija, istakao je Vesić.

Ocenio je da je Zoran Đinđić bio neponovljiva ličnost kada je u pitanju politika i dodao da je bio potpuno drugačiji od ostalih političara.

– Prvi je u modernu politiku uveo praktičnost, znači rešavanje problema i on je naprosto politiku razumeo kao sredstvo da rešava ljudima probleme i da čini njihov život boljim. Uvek je ekonomske razloge i ekonomiju pretpostavljao političkim rešenjima, smatrao je da snažna ekonomija znači da možete da imate snažnu politiku, da možete da ostvarujete svoje političke interese i to je nešto što se inače sada dešava, naveo je ministar.

Istakao je da je Đinđić prvi srpski političar koji je na realan način pristupio problemu Kosova i Metohije.

– To radi danas Aleksandar Vučić, na sličan način pokušavajući da reši ono što je problem koji postoji više od jednog veka i kao što je Zoran Đinđić početkom 2000-ih godina prvi izašao sa željom da se konačno reši problem Kosova i Metohije, pre nego što neki drugi budu spremni da podrže tu nezavisnost koja se pripremala, a tada nije dobio podršku za to. Tako danas Aleksandar Vučić takođe na svoj način pokušava da učini najbolju stvar za Srbiju, da sačuva naš ekonomski razvoj i zaštiti naš nacionalni interes, smatra Vesić.

Kaže da je dvadeset godina posle srpska politika mnogo izgubila nestankom Zorana Đinđića.

– Kažem, on je bio jedinstvena pojava, puno sam radio sa njim, mnogo sam u životu naučio od njega, a on zaista 20 godina posle njegove smrti može da bude srećan što se Srbija kreće, uz sve teškoće, uz sve probleme koje imamo, kazao je Vesić.

Dodao je da se Đinđić suočavao sa nerazumevanjem nekih političkih stranaka i dela elite o pravcu kojim je on želeo da ide, a on je želeo da Srbija bude članica Evropske unije, da Srbija bude ekonomski razvijena zemlja.

– Motor Balkana, kako je govorio, da Srbija bude zemlja koja će snažnom ekonomijom štiti svoje političke interese i nacionalne, a to se sada dešava, zaključio je Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MINISTAR VESIĆ BEZ DILEME: „Da može danas da vidi Srbiju, Đindić bi bio srećan, svi njegovi politički ciljevi su ispunjeni“”

  1. овај луд, радовали се његовом стрељању, наравно олош и звер вучић, он га сад жали а они који су туговали испадоше његови душмани.ови славичи његово стрељање. људи без части и ишта људског.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter