Izvor: alo.rs
16.05.2023 u 12:27
0

MINISTAR VESIĆ: „Danas javni poziv za finansijsku podršku opštinama i gradovima u primeni tehnoloških rešenja u saobraćaju“

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas će raspisati Javni poziv za dodelu sredstava za podršku u primeni tehnoloških rešenja u oblasti drumskog saobraćaja i trasnporta u gradovima i opštinama, najavio je resorni ministar Goran Vesić.

Vesić je precizirao da je za tu namenu izdvojeno 100 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Programom je predviđeno da lokalne samouprave ostvaruju pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 50 odsto ukupne vrednosti projekta, u maksimalnom iznosu od 15 miliona dinara.

MINISTAR VESIĆ OBIŠAO RADOVE NA OBILAZNICI OKO BEOGRADA: Otvaranje deonice za saobraćaj već u junu!

– To znači da lokalne samouprave mogu da se prijave za sve projekte u oblasti bezbednosti saobraćaja, za uređenje raskrsnica ispred škola, kako bi se zaštitili đaci, za pametno upravljanje saobraćajem, za razvoj urbane mobilnosti, rekao je ministar.

Vesić je dodao da se na taj način pruža dodatni doprinos lokalnim samoupravama kako sprovele projekte u toj oblasti.

Poručio je da se mora uraditi više za povećanje bezbednosti u  saobraćaju jer je Srbija zemlja u kojoj 30 odsto više ljudi, nažalost, mahom mladih, gine u saobraćaju u odnosu na EU.

– Moramo da uradimo više i moramo da radimo na edukaciji ljudi da više vode računa o svojim i tuđim životima, poručio je Vesić.

On je pozvao sve lokalne samouprave da se što pre prijave na konkurs, imajući u vidu da će Ministarstvo prijave razmatrati dok se ne potrože predviđena novčana sredstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter