Izvor: tanjug
20.12.2022 u 17:01
0

MINISTAR VESIĆ NAJAVIO: U novopazarskim naseljima biće postavljene platforme sa signalizacijom radi veće bezbednosti u saobraćaju

Ministar građevinarstva, sobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će u tri novopazarska naselja Lukare, Mur i Selakovac, kao i na mestu nesreće na kojoj je nedavno nastradala 15-godišnja devojčica biti postavljeno sedam platformi, sa pešačkim prelazima i treptačima, kako bi se, za prvo vreme, bezbednost učesnika u saobraćaju, a naročito dece podigao na viši nivo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe, ministar je kazao i da je u planu projektovanje trotoara u naseljima Mur i Selakovac, a da će se problem sa gustinom saobraćaja, a samim tim i bezbednosti, konačno rešiti, kada budu izgrađene dve obilaznice oko Novog Pazara, čije je projektovanje u toku.

Ministar Vesić je to rekao nakon sastanka sa delegacijom iz Novog Pazara sa kojima se sastao u zgradi Vlade u Beogradu.

Delegaciju na čelu sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, dočekao je i ministar turizma i omladine Husein Memić, a na sastanku je prisustvovao i direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.

Vesić je kazao da je glavna tema sastanka bila rešavanje problema bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u Novom Pazaru, s obzirom da su putevi u naseljima tog grada postali preopterećeni, zbog veće gustine naseljenosti u poslednje vreme.

-Sve nas je pogodila nesreća koja se dogodila pre nekog vremena u kojoj je 15-godišnja devojčica izgubila život. Nažalost, to nije prva nesreća, bilo ih je mnogo, a pre godinu dana na istom mestu ili nedaleko odatle, nastradao je dečak- rekao je on.

Istakao je da je danas sa sagovornicima dogovorio konkretne mere kako bi se bezbednost učesnika u saobraćaju podigla na viši nivo, a naročito bezbednost dece.

Naveo je da su dogovorili da se uradi sedam platformi na putevima, po dve u naseljima Lukare i Mur, kao i pored osnovne škole „Abdo Međedović“ u Selakovcu, dok će sedma platforma biti ugrađena na samom mestu gde je nastradala devojčica.

Na svim platformama biće urađeni pešački prelazi, znači, horizontalna signalizacija. Biće postavljeni treptači i rasveta kako bi se noću bolje video pešački prelaz- istakao je Vesić.

Smatra da će se na taj način u najkraćem roku donekle rešiti problem bezbednosti.

Poručio je da je dogovor i da se za Mur, koji ima 10.000 ljudi i Selakovac, koji ima 20.000 ljudi, urade projekti za trotoare, čija će realizacija krenuti na proleće, zbog zmskih uslova.

Takođe, najavio je da će oko 12 škola, do 1. deptembra 2023. biti urađene, zone zaštite, kako bi se sačuvali životi dece, ali i ostalih građana koji žive u blizini.

Vesić je objasnio da će glavni problem Novog Pazara biti rešen kada se budu završile dve obilaznice oko grada, koje su u fazi projektovanja.

On je kazao i da je obavestio gradonačelnika da će od 10. januara biti otvoreni tenderi u Putevima Srbije za građevinsku dozvolu za brzu saobraćajnicu između Novog Pazara i Kraljeva, kojom će se umnogome olakšati i unaprediti život građana u to delu Srbije.

Ministar Memić zahvalio je ministru Vesiću na agilnosti koju je pokazao kako bi se što pre rešio problem bezbednosti saobraćaja u Novom Pazaru.

Siguran sam da ćemo kroz par dana imati prve rezultate kada se postave platforme- rekao je Memić.

Naveo je da će trotoari, a potom obilaznice rešiti problem gustine i bezbednosti saobraćaja u Novom Pazaru.

Gradonačelmik Biševac je ocenio da je sastanak koji je održan na inicijativu ministra Vesića bio unčikovit, jer su dogovorene konkretne mere, kako kratkoročne, tako i dugoročne. 

Građanin Novog Pazara Besim Bilalović rekao je da stanovnici tog grada  razumevanja da će za velike projekte biti potrebno vreme i izrazio zadovoljstvo što je resorno ministarstvo odmah reagovalo kako bi se bezbednost saobraćaja podigla na viši nivo.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter