Izvor: Tanjug
30.01.2023 u 11:46
0

MINISTAR VESIĆ PORUČIO: „Radimo projekte koji menjaju Srbiju, ovo su istorijski dani za zemlju!“

Rok lokalnim samoupravama za prijavu na konkurs u okviru projekata integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i razvoja južne i zapadne Srbije ističe sutra, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozvao je gradove i opštine da konkurišu sa predlozima, jer je važno da se svaki deo Srbije ravnomerno razvija.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture izdvojilo je 1,4 milijardu dinara za realizaciju ova dva projekta u devet lokalnih samouprava – Čačku, Kraljevu, Leskovcu, Prokuplju, Kuršumliji, Lebanu, Medveđi, Bojniku i Lučanima.

-To je jedan od najlepših projekata u ministarstvu na čijem sam čelu, koji je pokrenula premijerka, a pokazuje da možemo da radimo naizgled male stvari, koje ne zahtevaju velika ulaganja poput autoputa, ali koje menjaju život ljudi- rekao je Vesić.

SVEČANI DOČEK ISPRED PALATE SRBIJA: Predsednik dočekuje Zemana

Kako je je preneto u saopštenju resornog ministarstva, Vesić je napomenuo da će se u okviru projekta integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure graditi stakleni vidikovac na Kablaru, za koji je Gradu Čačku pre par dana izdata građevinska dozvola.

-Taj vidikovac će izgledati fantastično. Radimo i Rehabilitacioni centar u Ovčar banji, kao i uređenje centra banje- precizirao je ministar.

Najavio je da će se u Kraljevu graditi pasarela do Magliča, tvrđave na kojoj je u toku rekonstrukcija, dodajući da je u planu izgradnja kopije srpskog srednjovekovnog sela ispod Maglića, kako bi posetioci konačno mogli da vide jednu od naših najlepših srednjovekovnih tvrđava.

-Među projektima je i Caričin grad u Lebanu, kao i bio-postrojenje sa botaničkom baštom u tom gradu, zatim uređenje centra Bojnika i turističkog centra Dobra Voda, dok će se u opštini Medveđa raditi projekat Kulturnog centra u Sijarinskoj banji-naveo je Vesić.

ŠOLE I ESKOBAR SAGLASNO PORUČILI: „Vreme je za osnivanje Zajednice srpskih opština“

U planu je i izgradnja vizitorskog centra u Đavoljoj varoši, kao i saobraćajnice od Kuršumlijske banje do autoputa.

-To su projekti koji menjaju Srbiju. Ovo su istorijski dani za zemlju. Predsednik Aleksandar Vučić je pokrenuo točak ekonomskog razvoja Srbije, koja je ekonomski sve stabilnija, i konačno se uspešno razvija. Rade se putevi, pruge, i to ne samo brze, već i regionalne, radiće se projekti u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i u drugim mestima, jer Srbija to zaslužuje- rekao je Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter