Izvor: Tanjug
17.03.2023 u 09:43
0

MINISTAR VESIĆ POTVRDIO: Od ponedeljka studenti na praksi u Ministarstvu građevinarstva

Prva grupa od 23 studenata Beogradskog univerziteta od ponedeljka, 20. marta počinje praksu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao je ministar Goran Vesić.

”Prva grupa od dvadeset i troje studenata Beogradskog univerziteta potpisaće ugovore o studentskoj praksi u ponedeljak, 20. marta, i započeti praksu  Tokom obavljanja prakse koja će biti priznata od Beogradskog univerziteta studenti će raditi u struci sa mentorima a primaće naknadu od 14.000 dinara neto mesečno. Praksa će trajati tri meseca tokom ove godine biće obavljena još dva ciklusa, u julu i oktobru, rekao je ministar Vesić.

MINISTAR VESIĆ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Brzim vozom ćemo za TRI sata i četrdeset pet minuta stići do centra Budimpešte – 2025. godine!“

On je kazao da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uskoro potpisati sporazume sa univerzitetima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu kao što je sporazum potpisan sa Beogradskim univerzitetom.

– Studentska praksa u ministarstvu je samo prvi korak jer će u narednom periodu i preduzeća ponuditi praksu ali i stipendiranje. Biću srećan kada prvog studenta ili studentkinju koji su prošli praksu zaposlimo posle diplomiranja, rekao je ministar Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter