Izvor: HAPPY BSC
13.12.2022 u 16:01
0

Ministar Vučević i general Mojsilović obišli jedinice Treće brigade u Kuršumliji

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas jedinice iz sastava Treće brigade Kopnene vojske u Kuršumliji. Ministar Vučević je, posle prikaza obučenosti i razgovora sa starešinama i vojnicima, poručio da je Srbija mirna i sigurna dok ima ovako snažnu vojsku spremnu da izvrši svaki zadatak koji dobije od vrhovnog komandanta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– U junačkoj Toplici, zajedno sa načelnikom Generalštaba generalom Mojsilovićem i ostalim starešinama Vojske Srbije obilazimo garnizon u Kuršumliji i vršimo uvid u stanje jedinica koje su ovde raspoređene, moral naših vojnika, podoficira i oficira, stanje opreme i naoružanja – rekao je ministar Vučević.

On je istakao da je to bila prilika da se u neposrednom razgovoru razmene mišljenja u vezi sa planovima za naredni period, a u skladu sa naredbama državnog vrha.

– I odavde mogu da pošaljem jasnu poruku da je Vojska Srbije spremna da izvrši svaki zadatak koji dobije od svoje države, od predsednika Republike kao vrhovnog komandanta, čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet zemlje – poručio je Vučević i podvukao da je Vojska najveći zaštitnik i čuvar slobode svih građana Srbije.

– Srbija je mirna, Srbija je sigurna dok ima ovako snažnu vojsku – naglasio je ministar odbrane.

Ministru odbrane i načelniku Generalštaba o situaciji u zoni odgovornosti Treće brigade Kopnene vojske i stanju u jedinici referisao je komandant pukovnik Dragan Antić. Zatim su jedinice iz sastava Treće brigade KoV u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji prikazale rad i postupke Vojne policije na kontrolnom punktu, te segmente obuke pešadijske čete na vozilima „lazar 3“ i ojačane mehanizovane čete na borbenim vozilima BVP-M80 i tenkovima M-84.

Današnjem obilasku prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i načelnik Operativne uprave Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter