Izvor: Tanjug
01.02.2023 u 13:26
0

Ministar Vučević obišao Gardu Vojske Srbije

Ministar Vučević obišao je Spomen sobu Garde Vojske Srbije, gde se upisao u spomen knjigu, naglasivši da je zadivljen istorijom koju baštini ova elitna jedinica Vojske Srbije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Gardu Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“.

Obilasku je prisustvovao i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, a o nameni, zadacima i tradiciji ove jedinice ministra Vučevića informisao je komandant Garde brigadni general Nikola Dejanović, saopsstila je Uprava za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

Tokom današnjeg obilaska, Vučević razgovarao je sa pripadnicima Garde o zadacima koje obavljaju, kao i o životu i radu u toj elitnoj jedinici Vojske Srbije i tom prilikom uverio se u njihovu motivisanost i osposobljenost za izvršavanje svih dodeljenih zadataka, među kojima su i obezbeđenje vitalnih objekata sistema odbrane i davanje vojnih počasti najvišim stranim, domaćim i vojnim zvaničnicima.

Ministar Vučević na sastanku sa ambasadorom SAD Hilom (FOTO)

Ministru odbrane, tom prilikom, prikazana su borbena vozila, automobili i motocikli iz voznog parka 25. bataljona vojne policije, predstavljen je i Reprezentativni orkestar Garde, dok su pripadnici Gardijskog bataljona prikazali uvežbavanje izvršenja počasne artiljerijske paljbe.

Takođe, tokom današnje posete pripadnici Garde informisali su ministra odbrane o stanju infrastrukture u kasarni u kojoj je razmeštena ova jedinica.

Na kraju današnjeg obilaska, ministar Vučević obišao je Spomen sobu Garde Vojske Srbije, gde se upisao u spomen knjigu, naglasivši da je zadivljen istorijom koju baštini ova elitna jedinica Vojske Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter