Izvor: BSC Happy
10.03.2023 u 10:38
0

MINISTAR VUČEVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Kada želite mir vi tada najviše ulažete u svoju vojsku, onda ste spremni za sve izazove, Vojska Srbije biće sve JAČA“

U današnjoj emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji gostovao je ministar odbrane Miloš Vučević, koji je ovo prilikom govorio na temu "Namenska industrija – motor razvoja Srbije“.

Na samom početku svog izlaganja ministar Miloš Vučević odgovorio je na pitanje kome smeta jaka Vojska Srbije, gde je naglasio da bezobzira na sve Vojska Srbije će biti sve jača i uspešnija.

– Ne smeta našim građanima i našoj državi, to je bitno, a sad kome smeta, njima i treba da smeta, ja se radujem kada se neki nerviraju što je Vojska Srbije jača, što je organizovanija, ja se nadam biće još brojnija u skaldu sa našim potrebama. Vojska je atribut Srbije, nema države bez Vojske i policije. Imaćemo i dalje sposobnost i snagu da jačamo naše odbrambene kapacitete. Ono što radi namenska industrija, ono što radi država, mi smo svi deo državne priče, niko nije razdvojen, tako mi i nastupamo, tako i radimo. To sve treba sagledati u jednom jedinstevnom polju i kontekstu, rekao je ministar Vučević i dodao:

– Kada želite mir vi tada najviše ulažete u svoju Vojsku, jer ste tada spremni za sve izazove, ne možete da ulažete u Vojsku, ne daj Bože, kada krene rat, jer tada je već kasno. Ulažete kada je ekonomija snažna. Interesantvo je da su kritičari oni koji su nekada bili zaduženi za taj resors i koji su postigli katastrofalne rezultate. Kada je slaba Vojska, slaba je i država. Situacija je pre bila mnogo gora u odnosu na danas, to je činjenica, da li smo tada išli na sajam u Abu Dabiju, da li je rađen neki projekat, da li je fabrika u Velikoj Plani bila ovakva kao danas, da li smo imali fabrku u Krušumliji, upitao je jasno ministar i apelovao na sve da moramo da sagledamo sve činjenice kako bismo razumeli šta se dešava.

„ZA SRBIJU I KIM, NEMA PREDAJE!“ Ministar Vučević pružio podršku predsedniku Vučiću (FOTO)

Poslednjih dana bile su aktuelne lažne priče gde se propagira neistina kako Srbija snadbeva Ukrajinu oružjem, ministar Vučević je ovom prilikom psoebno naglasio da Srbija nikada nije, niti će prodavati oružje ikome u sukobu.

– Ono što ministarstvo odbrane radi je da nema ugovora za izvoz gde nema klauzule gde je naveden krajnji korisnik koji nije pod sankcijama uz klauzulu da ne može da se reeskportuje dalje. Ne prodajemo Ukrajini ili Rusiji ni komad naoružanja, a sada gde završava naoružanje mi ne možemo znati. Ne prodajemo ni ukrajinskoj ni ruskoj strani. Ni jedan komad oružja. Nema intencije srpske strane da na ovaj ili onaj način prodajemo bilo kome ko je u sukobu. A prirodno je da hoćemo da radi i Trstenik, Užice, Požega, Velika Plana, Čačak. Kada namenska radi vi pokreće dobar deo domaće privrede i najveći deo profita vam ostaje tu. Po direktivi predsednika 20 posto onoga što se proizvodi ostaje za VS. Šta mi sada treba da radimo, da zatvorimo farbike naoružanja. Namenska industrija doprinosi jačanju Vojske, kazao je on i nastavio:

– Predsednik je baš sinoć na vašoj televiziji govorio o situaciji sa Krušikom, to je nemerno urađeno, ta afera je pokrenuta sa ciljem, na štetu nama.Govorim o Bugarskoj. Naime, jedna bugarska novinarka ili bugarski portal je pokrenuo aferu oko Krušika. Posle toga, te poslove koje je Krušik izgubio dobili su Bugari. Konkurenti iz drugih država su prodavali to isto. Mi sami sebi pucamo u noge, kao oko litijuma, neko nam baci kosku i onda se mi tučemo oko toga. Ja sam ubeđen da se nama svi smeju oko litijuma. Pri tome neko u Srbiji misli da je ispao pobednik i kad god zabranjujemo da se vrše istraživanja. Mi kažemo “Ne, nećemo iskopavanja”. Mi smo pametniji od Nemačke, Portugala, Čilea, Češke. Mislim da je trebalo da idemo u istraživanja, uzeti naše eksperte, stručnjake i uzeti super nadzor. To bi bio spas za Zapadnu Srbiju, rekao je ministar i dodao:

– Da li mi sada treba da zatvorimo fabrike, da ne proizvodimo nijedan metak, da li će onda tad prestati rat u Ukrajini, da li ćemo mi rešti problem rata. Mi moramo da gledamo naše interse, nećemo učestvovati u naoružavanju nijedne strane u ratu.  Tako sad navodno naše rakete idu u Ukrajinu. Niti se podudaraju oznake niti tipovi raketa, dometi, niti količinski. Ali neko ima potrebu da prikaže Srbiju, a onda mi malo da se pravdamo Moskvi ili Briselu. Ako se neko drži međunarodnog javnog prava onda je to Srbija. I to treba da ide na ponos svih građana. A oni kao da se raduju da naprave problem državi, rekao je Vučević

VUK DRAŠKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Deveti mart i spartanski uspeh su otvorili kapije nade!“

Predsednik Vučić je u septembru prošle godine najavio osnivanje kako je to nazvao ministar narodnog pokreta, tačnije nadstranački pokret, deo koga će biti i sam narod. Ministar je najavio da je taj proces u toku i da ćemo u budućnosti videti koga će sve okupiti.

– Narodni pokret za državu je ideja o kojoj se razgovaralo. Ideja je da se objedine političke snage i stranke koje žele da Srbija ostane samostalna, suvera i slobodna država, da gleda svoje interese, ali da nema gazde ni na jednoj strani sveta. Da ne podležemo pritiscima kakvi nam se nude kao primamljivi kolačići na stolu, da sedimo na svojoj stolici, ne na dve ili tri, da se držimo srpske politike. SNS ili predsednik Vučić mora biti okosnica svega toga. Mora biti mesta za sve intelektualce, ali i radnike i seljake koji vide Srbiju kao svoju otadžbinu.Narodni pokret je u nastajanju, on će da krene kao jedna politička platforma, videćemo koga će da okupi, nije još ništa striktno definisano, može da primi sve one koji sebe vide u jednom takvom korpusu, rekao je ministar i dodao:

Ako je neko pričao o problemima u stranci, onda je to SNS, mi smo nakon pobede smneili toliko ljudi, niko nije podmladio stranku toliko kao SNS, imamo nove ministre, niko nije promovisao žene kao SNS, ministarke sve dolaze na predlog naše stranke. Ima uvek i kod nas kukolja u žitu, to je normalno, ali mi ne bežimo od toga, biće prilike i da se kandiduju neki novi ljudi, daćemo šansu svima, što ne znači da se odričemo onih koji su sada tu i koji su jako dobri, poručio je Vučević.

Do kraja marta, tačnije do 1. aprila traje konkurs za specijalce. Muškarci i žene do 30 godina mogu da se prijave za ulazak u jednu od tri najelitnije jedinice, ministar je ovim putem uputio poziv svim mladim ljudima i istakao da takav posao pored dobre plate, nudi i niz drugi benefita.

– Ovo što radi SDPR je i u vezi s 5.000 specijalaca. Mi razvijajući te formacije idemo i u nabavku opreme za njih. Sve je usko povezano. Napominjem, do kraja marta traje konkurs za specijalce. Nešto je više od 500 mesta u ovom prvom delu konkursa. To je prvi ešalon koji ćemo popunjavati.  Tu su dobri uslovi, plata koja će ići i do 300 000 mesečno sa svim dodacima. Pritom, možete da kupite stan po drugačijim uslovima, imate svu opremu, ne koristite svoju garderobu, sve troškove smanjujete. Tu je mnogo benefita, nije samo reč o plati. Još jednom pozivam sve ljude koji su spremni na takav izazov, da testiraju sebe i svi oni koji imaju ljubav prema svojoj otadžbini, da se prijave, to će biti jedan elitni deo našeg društva. Biće čast nositi tu uniformu, biće sve najboljeg kvaliteta. Država mora da ulaže u vojsku, ona je, uz crkvu i predsednika, najvažnija institucija.  Nekada je bila čast nositi uniformu, biti oficir, imati jendog člana porodice koji jepilot,oficir, vojnik, mi moramo to da vratimo, rekao je između ostalog ministar Vučević u našem jutarnjem programu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter