Izvor: BSC Happy
06.06.2023 u 11:15
0

MINISTAR VUČEVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Protiv predsednika Vučića vodi se HIBRIDNI RAT“

Gost najglednijeg jutra u Srbiji bio je ministar odbrane Republike Srbije i novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Ministar Miloš Vučević tokom svog gostovanja govorio je o svim aktulenim i važnim događajima, između ostalog i o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, napadima na Srbiju, o tome kome odgovara da Srbija bude nestabilna država koja ne misli svojom glavom.

MINISTAR VUČEVIĆ O SITUACIJI NA KOSOVU I METOHIJI: „Sprovešćemo naredbu vrhovnog komandanta, u toku je teror nad Srbima“

– Još uvek je na snazi da je Vojska Srbije u najvećem stepenu borbene gotovosti, imajući u vidi sve ono što se dešava na Kosovu i Metohiji, odnosno imajući u vidu bezbednosne procene koje se dobijaju na dnevnom nivou. Nije ovo prvi put, ovo je treći put u poslednjih osam, devet meseci da je Vojska Srbije morala da ima taj nivo aktivnosti vezano za sitauciju na Kosovu i Metohiji, ali naša Vojska nije više onakva kakva je bila u prošlosti, danas je Srbija i politički, ekonomski, pa i bezbednosno jača, opremljenija i bolja. Ipak, voleo bih da ovo pitanje ostane nivou diplomtakse rapsrave i razgvoore, a ne za dejstvovanje Vojske ili nekih drugih jedinica, mislim da je ovo pre svega posao za političare, rekao je ministar Vučević pa dodao:

– Mi imamo odličnu Vojsku, naravno da može da bude uvek bolja, ali je svakako odlična. Stabilnost je kamen temeljac oporavka, buđenja i napretka Srbije, stabilnost je osnov za svaki napredak, ako nemate normalnu i stabilnu situaciju ne možete da rešavate probleme, jer onda nestabilnost postaje glavna tema. Ne možete onda da radite ni na čemu drugom, da gradite škole, puteve, zato je stabilnost nešto što je uslov svih uslova, i nije suprotno demokratiji. Narvno ima u velikih centara moći kojima ne odgovara da Srbija bude jaka i stabilna država koja misli svojom glavom, koja je dovoljno jaka i spremna da sve završava sama. Njima je nestabilna Srbija povoljnija za rešavanje nekih pitanja, takvih ima i u Beogradu, oni su zpravo njihovi alati, kazao je ministar.

– Ovo što gledamo i što se dešava poslednjih mesec dana, to nikada do sada nije bilo, bilo je raznih zloupotreba, more neproverenih informacija, zasipanje informacijama koje nisu odgovarale istini. Čeka se svaki povod, svaka situacija da se dovede do nemira, imamo ljude koji politički zloprava tu ogromnu nesreću i targediju, kao najveće hijene to stavljaju u kontekst njihovog dolaksa na vlast. Njihova jedina želja je da dođu na vlast bez izbora, koristeći brigu, strah i bes građana zbog svega onoga što nam se desilo trećeg i četvrtog maja. To je njima pogonsko gorivo, oni nesreću vide kao pogonsko gorivo, svako ko je častan i čestit rekao bi da sada treba da zaćutimo, da sednemo i razgovaramo, da predlažemo. Nije problem ni kritika, ali mora da se razgovara, ali da se traži smena Vlade bez izbora, njih izbori ne zanimaju, samo da dobiju vlast mimo izbora. Ja stvarno ne mogu da razumem kako bez stida neko koristi stradanje dece da traži vlast, i to javno traže vlast bez izbora zato što su nam se desile te užasne tragedije, ističe on i dodaje:

– Ja sam zapanjen količinom tekstova i vređanja koja se plasiraju i pretnje smrću predsedniku Vučiću, ne može niko da mi kaže da to nije hibridni rat, za njih je on zlo, tiranin, greška pri rođenju i onda oni pričaju kako se bore protiv tiranije i žele demokratiju, naglašava ministar.

Srbija mora da ide dalje, da nastavi borbu, političku borbu, da čuva slobodan duh, da imamo pravo na svoje mišljenje i svoju politiku, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter