Izvor: Tanjug
26.04.2022 u 22:02
0

MINISTAR VULIN POVODOM DANA BANJALUKE PORUČIO: Dok Vučić vodi Srbiju Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je večeras da dokle god Srbiju vodi predsednik Vučić Republika Srpska će znati da postoji jedno mesto gde će uvek biti kod kuće – njena Srbija.

Na svečanosti povodom obeležavanja Dana Banjaluke, gde je bio u svojstvu izaslanika predsednika Srbije, Vulin je poručio da Banjaluka i RS imaju pravo da se nadaju dobrim i boljim vremenima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Dok predsednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju, Republika Srpska će biti čuvana, branjena, sačuvana i dok god bude vodio Republiku Srbiju predsednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će znati da postoji jedno sigurno, stabilno, vredno i važno mesto na planeti zemlji gde će Republika Srpska uvek biti kod kuće – njena Srbija. I dokle god svi zajedno budemo sanjali san o uspravnoj, uspešnoj, bogatoj, razvijenoj Srbiji sanjamo san o uspešnoj, bogatoj, uspravnoj i razvijenoj Republici Srpskoj- rekao je Vulin.

Navodeći da drugi narodi imaju pravo da budu jedinstveni politički narodi Vulin je upitao zašto Srbi ne bi bili jedinstven politički narod.

-Zašto se na ovaj dan ne bi sabrali i razmišljali o sebi i vremenu koje dolazi. Zašto ne bi donosili odluke koje su od suštinskog značaja za trajanje i postojanje Srba. Zašto ih ne bi donosili zajedno- upitao je ministar.

Kako je rekao svi drugi imaju pravo na to, a zašto bi to pravo samo Srbima bilo uskraćeno.

-Srbi su stvorili Republiku Srpsku, Srbi su stvorili Srbiju, samo Srbi mogu da umanje Srbiju ili izgube Republiku Srpsku. To ova generacija sebi neće dozvoliti. Ubeđen i siguran da je vreme koje je pred nama vreme mira, napretka, rasta. Ubeđen i siguran da će srpski narod u danima koji dolaze samo pokazivati svoju veličinu, koliko je vredan ponavljanja. Uveren da će vreme koje je pred nama biti vreme političkog jedinstva Srba. Da će Srbi u ovoj generaciji političara stvoriti srpski “svet“- kazao je ministar.

Rekao je i da ima brojnijih naroda od srpskog, da ima većih gradova od Banjaluke, bogatijih i razvijenijih, ali da nema tvrdoglavijih, upornijih i naroda koji više voli slobodu.

-Mi danas obeležavamo 77 godina od dana kada nije došla sloboda, ona ni ne dođe ni ne ode, već dana kada su naši preci oteli slobodu, kao što se sloboda na ovim prostorima jedino i može dobiti -kazao je Vulin i naglasio da Banjaluka ne postoji slučajno, baš kao što ni Republika Srpska nije nastala slučajno kao tvorevina velikih sila.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA RUSKIM DRŽAVNIKOM: Srbija nastavlja evropskim putem uz očuvanje prijateljskih odnosa sa Rusijom

Republika Srpska je nastala kao potreba srpskog naroda da ima svog sudiju, lekara, policajca, jer tamo gde to nema, tamo za srpski narod nema ni slobode ni pravde, kazao je ministar policije, koji je „u ime predsednika Srbije i svih Srba Aleksandra Vučića“ čestitao Dan Banjaluke i poželelo da svi zajedno budemo stabilni, sigurni i uspešni.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter