Izvor: BSC Happy
27.01.2023 u 14:46
0

MINISTARKA ĐEDOVIĆ I HARČENKO: Rusija važan energetski partner

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocanom Harčenkom o bilateralnim odnosima i saradnji dve države u oblasti energetike.

Ministarka Đedović je istakla da je Ruska Federacija naš važan energetski partner i da se u ovim izazovnim vremenima vidi značaj izgradnje gasovoda Balkanski tok, koji doprinosi energetskoj stabilnosti i bezbednosti Srbije.

Ona je rekla da je obezbeđeno stabilno snabevanje gasom za građane i privredu, i sa ruskim partnerima realizovno puštanje u rad Termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo, prve gasno-parne elektrane u našoj zemlji koja je namenjena za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije upotrebom prirodnog gasa, jednog od najčistijih goriva, što je od velikog značaja za energetsku bezbednost s obzirom da je proizvodnja dovoljna za snabdevanje oko 300.000 domaćinstava.

MINISTARKA ĐEDOVIĆ I AMBASADOR KATSUMATO: Srbija i Japan jačaju saradnju u oblasti energetike

– Zajedno radimo na revitalizaciji hidroagregata u hidroelektrani Đerdap 1 i u ovoj godini očekujemo kompletan završetak radova koji će povećati snagu agregata i značajno produžiti radni vek, istakla je Đedović.

Ministarka je dodala da je za Vladu i resorno ministarstvo najvažnije da je obezbeđeno sigurno snabdevanje domaćeg tržišta naftnim derivatima, kao i dovoljne količine sirove nafte za nesmetan rad rafinerije u Pančevu. Takođe, naglasila je da je najvažnije da, bez obzira na energetsku krizu sa kojom se bori čitava Evropa, građani mogu da računaju na neometano snabdevanje svim naftnim derivatima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ambasador Bocan-Harčenko izrazio je nadu da će se i u budućnosti energetska saradnja nastaviti. On je istakao da je ruska strana zainteresovana da pruži podršku razvoju energetske infrastrukture u Srbiji kao i da ruske kompanije učestvuju u rekonstrukciji energetskih objekata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter