Izvor: HAPPY BSC
11.01.2023 u 15:15
0

MINISTARKA ĐEDOVIĆ NA SASTANKU SA BAJATOVIĆEM: „Gasovod ka Bugarskoj treba da bude gotov do jeseni“

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa generalnim direktorom JP „Srbijagas“ Dušanom Bajatovićem o toku radova na izgradnji gasne interkonekekcije Srbija-Bugarska, gasovodu Niš-Batajnica i gasnoj interkonekciji sa Severnom Makedonijom.

U prethodnom periodu preduzeto je niz važnih koraka kako bi izgradnja gasne interkonekcije sa Bugarskom tekla planiranom dinamikom, uključujući i to da je projekat dobio status projekta od posebnog značaja za Republiku Srbiju, izjavila je ministarka Đedović.

– S obzirom da je interkonekcija Srbija-Bugarska od strateške važnosti za energetsku bezbednost naše države, jer ćemo njenom izgradnjom diversifikovati snabdevanje gasom, važno je da se poštuju dati okviri i rokovi, kako bi radovi bili završeni pre početka naredne grejne sezone, naglasila je Đedović.

ĐEDOVIĆ ISTIČE: Stabilno snabdevanje strujom i gasom tokom praznične sezone

Generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović je informisao ministarku da je u narednom periodu planirana poseta Bugarskoj i obilazak radova na njihovoj strani gasovoda, kako bi uverili da dinamika radova u toj zemlji prati predviđene rokove.

Na sastanku je razmatrana realizacija projekta gradnje gasovoda Niš-Batajnica, jer on predstavlja narednu fazu gasne interkonekcije sa Bugarskom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe, bilo je reči i o narednim fazama projekta interkonekcije sa Severnom Makedonijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter